78252

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Aleš Faltín --- 10. 9. 2004
Medovina

Letos jsem poprvé zkoušel dělat medovinu (z lipy,maty..) a docela se mi povedla, ale chutnal jsem ořechovou a ta by mohla být taky dobrá, ale nevím jak ji vyrobit, nebo spíš co z ořechů mám přidat jako přímes. A ještě bych chtěl vědět jak se vyrábí mandlová medovina.
Poradí někdo? Díky Aleš

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 7194


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Pavel Prchal --- 10. 9. 2004
Re: Medovina

Zdravim,

receptu na orechovy liker je spousta, podstata je, ze zelene orechy
trhane nekdy kolem sv. Jana se nalozi asi na mesic do lihu, treba s
korenim. pak se to sleje a dosladi sirupem. Mozna by se to dalo nejak
modifikovat. Problem s medovinou vidim v tom, ze ve vyluhu z orechu
zbyde takovy cerny kal. Jinak slity liker ma krasne hnedou jiskrnou
barvu a kudy trece, tudy leci.

Na zdravi, PP.


PS. da se udelat i medovy orechovy liker.

Ale Faltín napsal(a):
> Letos jsem poprvé zkoušel dělat medovinu (z lipy,maty..) a docela se mi
> povedla, ale chutnal jsem ořechovou a ta by mohla být taky dobrá, ale nevím
> jak ji vyrobit, nebo spíš co z ořechů mám přidat jako přímes. A ještě bych
> chtěl vědět jak se vyrábí mandlová medovina.
> Poradí někdo? Díky Aleš

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 7198


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Josef Kouba --- 11. 9. 2004
Re: Medovina

Pro výrobu ořechových likérů se používají nezralé ořechy včetně slupky,
které se v lihovém nálevu macerují.

S přáním hezkého dne Josef Kouba


----- Original Message -----
From: "Ale Faltín" <afaltin/=/seznam.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, September 10, 2004 2:49 PM
Subject: Medovina


> Letos jsem poprvé zkoušel dělat medovinu (z lipy,maty..) a docela se mi
> povedla, ale chutnal jsem ořechovou a ta by mohla být taky dobrá, ale
nevím
> jak ji vyrobit, nebo spíš co z ořechů mám přidat jako přímes. A ještě bych
> chtěl vědět jak se vyrábí mandlová medovina.
> Poradí někdo? Díky Aleš


---
Odchozí zpráva neobsahuje viry.
Zkontrolováno antivirovým systémem AVG (http://www.grisoft.cz).
Verze: 6.0.759 / Virová báze: 508 - datum vydání: 9.9.2004

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 7200


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
pan Josef Menšík --- 12. 9. 2004
Re: ořechový likér

ořechový likér orřechy používám vestádiu rosolu v jádře

pepan

----- Original Message -----
From: "Pavel Prchal" <prchal/=/dup.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, September 10, 2004 8:11 PM
Subject: Re: Medovina


> Zdravim,
>
> receptu na orechovy liker je spousta, podstata je, ze zelene orechy
> trhane nekdy kolem sv. Jana se nalozi asi na mesic do lihu, treba s
> korenim. pak se to sleje a dosladi sirupem. Mozna by se to dalo nejak
> modifikovat. Problem s medovinou vidim v tom, ze ve vyluhu z orechu
> zbyde takovy cerny kal. Jinak slity liker ma krasne hnedou jiskrnou
> barvu a kudy trece, tudy leci.
>
> Na zdravi, PP.
>
>
> PS. da se udelat i medovy orechovy liker.
>
> Ale Faltín napsal(a):
> > Letos jsem poprvé zkoušel dělat medovinu (z lipy,maty..) a docela se mi
> > povedla, ale chutnal jsem ořechovou a ta by mohla být taky dobrá, ale
nevím
> > jak ji vyrobit, nebo spíš co z ořechů mám přidat jako přímes. A ještě
bych
> > chtěl vědět jak se vyrábí mandlová medovina.
> > Poradí někdo? Díky Aleš
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 7203


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
EV --- 17. 9. 2004
Re: ořechový likér

Zkuste příští rok tento jednoduchý recept (původ Francie):
0.5 litru čistého alkoholu 40-50% (slivovice, vodka...), nezralé rozřezané ořechy, asi 1 měsíc je nechat macerovat. Slít a smíchat s 1 litrem červeného a 1 litr bílého vína. (čím lepší lihoviny, tím lepší výsledek). Dosladit medem podle vkusu a nechat v chladnu zrát. Po čase stočit z kalu. A podle klasika: V malých dávkách lze používat jakékoli množství. Má to asi 18-20%. Můžete tomu říkat i ořechová medovina.
Eman

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 7238


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Jan Čáp --- 17. 9. 2004
Re: ořechový likér

> Můžete tomu říkat i ořechová medovina.
> Eman

No to by právě neměl.
Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 7240


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu