78252

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


pan Josef Menšík --- 12. 9. 2004
Re: ořechový likér

ořechový likér orřechy pouľívám vestádiu rosolu v jádře

pepan

----- Original Message -----
From: "Pavel Prchal" <prchal/=/dup.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, September 10, 2004 8:11 PM
Subject: Re: Medovina


> Zdravim,
>
> receptu na orechovy liker je spousta, podstata je, ze zelene orechy
> trhane nekdy kolem sv. Jana se nalozi asi na mesic do lihu, treba s
> korenim. pak se to sleje a dosladi sirupem. Mozna by se to dalo nejak
> modifikovat. Problem s medovinou vidim v tom, ze ve vyluhu z orechu
> zbyde takovy cerny kal. Jinak slity liker ma krasne hnedou jiskrnou
> barvu a kudy trece, tudy leci.
>
> Na zdravi, PP.
>
>
> PS. da se udelat i medovy orechovy liker.
>
> Ale Faltín napsal(a):
> > Letos jsem poprvé zkouąel dělat medovinu (z lipy,maty..) a docela se mi
> > povedla, ale chutnal jsem ořechovou a ta by mohla být taky dobrá, ale
nevím
> > jak ji vyrobit, nebo spíą co z ořechů mám přidat jako přímes. A jeątě
bych
> > chtěl vědět jak se vyrábí mandlová medovina.
> > Poradí někdo? Díky Aleą
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 7203


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
EV --- 17. 9. 2004
Re: ořechový likér

Zkuste příští rok tento jednoduchý recept (původ Francie):
0.5 litru čistého alkoholu 40-50% (slivovice, vodka...), nezralé rozřezané ořechy, asi 1 měsíc je nechat macerovat. Slít a smíchat s 1 litrem červeného a 1 litr bílého vína. (čím lepší lihoviny, tím lepší výsledek). Dosladit medem podle vkusu a nechat v chladnu zrát. Po čase stočit z kalu. A podle klasika: V malých dávkách lze používat jakékoli množství. Má to asi 18-20%. Můžete tomu říkat i ořechová medovina.
Eman

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 7238


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Jan Čáp --- 17. 9. 2004
Re: ořechový likér

> Můľete tomu říkat i ořechová medovina.
> Eman

No to by právě neměl.
Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 7240


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu