78508

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


gupa (93.92.52.23) --- 8. 7. 2023
Re: Zprávy z tisku

Představ si, že zvápenatění byla nemoc na některých kontinentech donedávna neznámá. Dnes snad na některých ostrovech. Před 40 lety co vím se používal Travex.(výrobek ze soli) A sůl (NaCl) je pro zvápenatění značný iniciátor. Zkus posolit dno úlu, kde právě zvápenatění probíhá, uvidíš zanedlouho jedno krásné bílé spojité mycelium po celým dnu.

Chalkbrood je onemocnění včelího plodu, které je způsobeno heterothalickou houbou Ascosphaera apis [ 8 ]. V Austrálii byla nemoc chalkbrood poprvé zjištěna v roce 1993; rychle se stal endemickým [ 9 ] a nyní je nejdůležitějším onemocněním v místním včelařském průmyslu [ 10 ].

Environmentální střevní bakterie evropských včel medonosných ( Apis mellifera ) z Austrálie a jejich vztah k nemoci křídového plodu
Sheba Khan,Doug Somerville,Michael Frese,Murali Nayudu

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 77150


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu