78659

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

gupa (93.92.52.23) --- 18. 7. 2023
Med může snížit kardiometabolická rizika

"Neříkáme, že byste měli začít jíst med, pokud se v současné době vyhýbáte cukru," řekl Dr. Khan. "Takové jídlo je spíše o náhradě - pokud používáte stolní cukr, sirup nebo jiné sladidlo, výměna těchto cukrů za med může snížit kardiometabolická rizika."

Výzkumníci do své analýzy zahrnuli 18 kontrolovaných studií a více než 1100 účastníků. Posoudili kvalitu těchto pokusů pomocí systému GRADE a zjistili, že u většiny studií byla nízká jistota důkazů, ale že med trvale produkoval buď neutrální nebo příznivé účinky, v závislosti na zpracování, květinovém zdroji a množství.

https://nutrisci.med.utoronto.ca/news/sweet-honey-reduces-cardiometabolic-risks-ut-study-shows

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 77170


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
R.Polášek (90.178.51.173) --- 19. 7. 2023
Re: Med může snížit kardiometabolická rizika

Řekl bych, že přes peníze.
Člověk si uvědomí, kolik ho ta kilovka medu, který se "cukerně" rovná asi 0,8 kilu cukru, stála a kolik by za to měl kilovek cukru. A následně sladí úměrně tomu cenovému rozdílu. Tím nepřeslazuje a tak šetří srdce.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 77171


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
JosPr (46.135.94.23) --- 19. 7. 2023
Re: Med může snížit kardiometabolická rizika

Nebo si přesně naopak řekne,proč bych měl kupovat med,když za tu cenu můžu koupit 7 kg cukru a vesele sladit.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 77172


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu