78660
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Vojtěch V . Protivínský --- 19. 1. 2002
Re: Jenterova chovná klícka
Jednou z největších výhod J. rámku je to, že se pro chov dají použít larvy - staré jen několik hodin (větší počet vaječných rourek vychované matky) - stejně staré (minimální riziko vykousání matečníků první líhnoucí se matkou)
vojta
Kolko ludi tolko chuti ako sa hovori :-)) Jenterov ramik je skor vhodny pri vacsom chove matiek kde vyniknu jeho prednosti. Urcite sa neuplatni tam kde je potreba odchovat par matiek za sezonu ale ked zakladam 40 - 50 kusovu seriu , tak radsej tu matku najdem ako prelarvovat take mnozstvo.
MS.
Ahoj , mně je to jasné ale ta příprava ,chytit matku dát ji do klícky a potom opet rozebrat, takhle otrvřu úl jaqkýkoliv den vyndám plást a mám larviček víc než potřebuji,vlastní nandáni larviček z Janterova ramku musí být krásná,stejně to zkusím i takto , vyplavení a podebrání plovoucí larvičky z hladiny není taky náročné, podstatně horší je to jen tak na sucho.přijetí ve starteru také není problém za dobré snůšky nebo pokrmit. Nerezová lžička je opravdu dobrá a pěkně poušti larvičku a hladinu kde potom plave. s pozdravem Martin Kupka Novohradská 21,370 01 České Budějovice tel: 0603 462 921
- Dobry den . Choval som matky aj klasicky prelarvovanim a podla mojich skusenosti je to s Jenterovim ramikom ovela rychlejsie . Problem z ocami nemam . Pri pouziti Jenterovho ramika je ta vyhoda , ze sa nemusime larvicky ani dotknut a mozme pracovat ryclejsie a da sa dosiahnut vyzsie percento uspesnosti prijatia larviciek .
Pozdravuje Suja Miroslav
---
--- Odchozí zpráva neobsahuje viry. Zkontrolováno antivirovým systémem AVG (http://www.grisoft.cz). Verze: 6.0.314 / Virová báze: 175 - datum vydání: 11.1.2002
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 78
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Emanuel Vesely --- 21. 1. 2002
Re: Jenterova chovná klícka
Nevim jestli to tu padlo, ale cena jenterova rámku je 2300 Kč v Honey-wellu a je momentálně vyprodáno. Nevěřím, že se to tady ujme. Ale už jsem měl cukání to vyzkoušet. Cena mě vrátila na zem. Žádný zázrak to ale nemůže být, rozhodující je pro mě mít dobrou plemennou matku a dobré trubce v okolí. To budu řešit nejdřív.
Eman
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 83
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Bučková Markéta (88.146.5.72) --- 25. 11. 2006
Re: Senzorické hodnocení medu
Dobrý den,
jsem studentkou 4. ročníku na VŠ T.Bati ve Zlíně, fakulty technologické. V tomto semestru navštěvuji semináře předmětu zvaného SENZORICKÉ HODNOCENÍ POTRAVIN. Jako seminární práci jsem si vybrala senzorické hodnocení medu. Ráda bych se vás zeptala, zda jsou přesně popsány senzorické parametry hodnocení medu (jako je barva, konzistence, chuť), podle kterých lze senzoricky vyhodnotit kvalitu medu. Pokud ano, zašlete mi je prosím na můj mail, moc byste mi tímto pomohli při mém vypracování seminární práce. Předem děkuji za ochotu.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 19413
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Pavel Votrubec (e-mailem) --- 26. 11. 2006
Re: Senzorické hodnocení medu
Kontaktuj Včelařský Výzkumák v Dole. http://www.beedol.cz/beedolcz.html
O kvalitě medu existuje česká norma.
Pavel
----- Original Message ----- From: "Bučková Markéta" <marpep/=/seznam.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Saturday, November 25, 2006 2:36 PM Subject: Re: Senzorické hodnocení medu
> Dobrý den, > jsem studentkou 4. ročníku na VŠ T.Bati ve Zlíně, fakulty technologické. V > tomto semestru navštěvuji semináře předmětu zvaného SENZORICKÉ HODNOCENÍ > POTRAVIN. Jako seminární práci jsem si vybrala senzorické hodnocení medu. > Ráda bych se vás zeptala, zda jsou přesně popsány senzorické parametry > hodnocení medu (jako je barva, konzistence, chuť), podle kterých lze > senzoricky vyhodnotit kvalitu medu. Pokud ano, zašlete mi je prosím na můj > mail, moc byste mi tímto pomohli při mém vypracování seminární práce. > Předem děkuji za ochotu. >
--------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________ Konference Vcely Vcely/=/v.or.cz http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 19428
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu