78432

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


gupa (93.92.52.23) --- 22. 10. 2024
Re: kyselina števelova proč cukr ?

Gupo, včela neinvertuje sacharózu kyselinou, ale svými enzymy.<
To jsem napsal kde? Nebo se Tě zeptám, co ovlivňuje produkci těchto enzymů, co živí nebo omezuje produkci žláz které ty enzymy produkují? Jaké to jsou enzymy, včetně nevčelích metabolitů podílející se na kooexistenci s medem (úlová mikrobiologie) Včelstvo a její dutiny v kterých žije a produkty vč. biofilmů které to včelstvo obklopují, jsou bioindikátory životního prostředí. Dojde člověk, změní okolí a vnitřek úlu a to za účelem produkce medu. Musí přemýšlet o tom, co se děje při jeho činnosti dále. Jenže to nechápe nebo neumí pochopit nebo jen nechce chápat aby byl v pohodě z toho, co se zřejmě děje.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 78423


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
R. Polášek (90.178.51.173) --- 22. 10. 2024
Re: kyselina števelova proč cukr ?

"A u kyselin se započítává k metabolismu samotného medu který kyselinu pro inverzi sacharózy pro výrobu medu. "

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 78424


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
gupa (93.92.52.23) --- 23. 10. 2024
Re: kyselina števelova proč cukr ?

Gupo, včela neinvertuje sacharózu kyselinou, ale svými enzymy.<

"A u kyselin se započítává k metabolismu samotného medu který kyselinu pro inverzi sacharózy pro výrobu medu. "


Ne, vypadlo jedno slovo >použije<, ani slovo o včele která používá ke štěpení kyselinu. Jak píšu někdy si při úpravě něco odmažu nebo to po sobě až tak pečlivě nečtu. Dál to rozvedu a bude doufám jasnější jak to myslím.

Metabolismus medu chápu tak, že to je živá věc. A pokud se jakkoli kontaminuje kyselinou kterou do úlu láduje jako chovatel člověk, med pojme tuto kyselinu a jeho metabolismus (toho medu) tu kyselinu použije pro výrobu medu.

Zní to blbě ale čím dál více si myslím, že všechny věci - jev má svou duši.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 78426


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu