78432
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Kristl Pavel --- 3. 2. 2005
RE: obsah alkoholu v medovině
Před dvěma lety jsem si spíchnul jednoduchý termobox na medovinu z 8cm desek polyuretanu (lepší polystyrén) - dno, čtyři stěny, pohromadě to drží pomocí několoka krováků. Vejdou se mi tam vedle sebe čtyři demižóny, víko má díry na hrdla demižónů, kolem hrdla to utěsním novinami. Vevnitř mám dvě žárovky 40W a termostat ze starého bojleru. Nasavím teplotu na 27stC a za tři až čtyři týdny je vykvašeno. Nerad bych to zakřikl, ale s dolskými kvasinkami při této teplotě nemám problémy. Zato kolega, který to dělal při normální pokojové teplotě, měl podobné špatné zkušensti, jako tady byly uvedeny. Myslím, že problém je v teplotě a v těsnosti kolem zátky (používám modelínu, vosk praská). Ty chladnomilné kvasinky mám taky chuť vyzkoušet. Zdraví Pavel
>
> Jsem opravdu velký začátečník, ale loni se mi medovina z > dolských kvasinek > povedla a letos to stálo za prd. Je pravda že jsem se tomu > nevěnoval, ale > asi stejně jako loni a vyšel mi z toho úžasný ocet. Aspoň > jsem se ale poučil > z chyb. A navíc asi příště vyzkouším ty kvasinky > chladnomilné. Tak uvidím... >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8519
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu