78125

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Radim Polášek (e-mailem) --- 12. 3. 2005
Re: kvalita medu

Dobrý den,
neodvažuji se to takhle zdálky hodnotit, ale už jsem vytočil takový
medovicový med, o kterém by se dalo říct, že chutnal trochu jako karamel.
Zvláště po ztuhnutí. A krystalizoval velice pomalu a bez jakéhokoliv
přičinění jemně úplně jako pastovaný, zřejmě obsahoval mnoho
vysokomolekulárních cukrů a bílkovinných látek. Takový med považuji za
velice kvalitní medovicový med. Ale taky to mohl být med, kde si včelař
pomohl v době snůšky třeba afinovaným cukrem, možná dokonce melasou.
Afinovaný cukr, který jsem kdysi používal na krmení včel, chutnal taky
trochu po karamelu a docela příjemně. Karamelem asi ne, karamel jakožto
látka vzniklá přepálením cukru by měl být pro včely jedovatý.
Když už ne laboratoř, chce to aspoň posoudit přímo.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Monika" <trpaslinka/=/centrum.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Saturday, March 12, 2005 3:20 PM
Subject: kvalita medu


> Dobrý den, nejsem včelařka, ale myslím, že zde bych mohla získat odpověď
na
> svou otázku. Již od dětství mám strašně ráda med. Nikdy se mi nestalo, že
> by byl cítit a chutnal po karamelu. Nyní jsem však jeden takový koupila a
> zdá se mi to podezřelé. Mohl by mi prosím někdo říci, nejedná-li se o
> podvod a med je ředěn karamelem? Nejenže ztrácí typickou chuť medu, ale i
> hustota je více karamelová jak medová. Jsem-li opravdu obětí podvodníků,
> ráda bych věděla, jak se proti takovýmto lidem bránit, jelikož kazí jméno
> včelařům a odrazuje to lidi od koupě dalšího medu. Je mi jasné, že já si
od
> této dámy již v životě med nekoupím, ale co další odběratelé?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9283


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu