78077

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


lokvenc.petr (e-mailem) --- 10. 4. 2005
Re: mateří kašička

Ahoj.
Získává se stejným způsobem jako se chovají matky - vybírá se z otevřených
matečníků. Krátkodobě je ji možno uchovat v ledničce, dlouhodobě v medu. Do
toho se zamíchává v okamžiku, kdy již začíná jemně krystalizovat - jinak by
vyplavala na povrch.
S pozdravem
Petr

----- Original Message -----
From: "Josef Šamalík" <josef.samalik/=/seznam.cz>
To: <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, April 10, 2005 8:20 AM
Subject: mateří kašička


Ahoj.

Můžete mi cokoli poradit ohledně mateří kašičky? Co se produkce, ale hlavně
uskladnění týče?
Nechci kašičku produkovat do výkupu či jinak komerčně, jde mi o to jak ji
získat a hlavně uchovat, aby byla k dispozici po celý rok.
Za všechny radi díky.

Ať to lítá ! :)

jose
____________________________________________________________
http://www.bezpecnyinternet.cz
http://ad.seznam.cz/clickthru?spotId=94734


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9651


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Josef Šamalík (e-mailem) --- 10. 4. 2005
Re: mateří kašička

..když začíná krystalizovat med, rozumím tomu dobře?
Kolik se má do medu MK dát? Je pak uskladnění takového medu nějak specifické oproti "normálnímu" medu?

jose

> Ahoj.
> Získává se stejným způsobem jako se chovají matky - vybírá se z otevřených
> matečníků. Krátkodobě je ji možno uchovat v ledničce, dlouhodobě v medu. Do
> toho se zamíchává v okamžiku, kdy již začíná jemně krystalizovat - jinak by
> vyplavala na povrch.
> S pozdravem
> Petr
>
> ----- Original Message -----
> From: "Josef Šamalík" <josef.samalik/=/seznam.cz>
> To: <vcely/=/v.or.cz>
> Sent: Sunday, April 10, 2005 8:20 AM
> Subject: mateří kašička
>
>
> Ahoj.
>
> Můžete mi cokoli poradit ohledně mateří kašičky? Co se produkce, ale hlavně
> uskladnění týče?
> Nechci kašičku produkovat do výkupu či jinak komerčně, jde mi o to jak ji
> získat a hlavně uchovat, aby byla k dispozici po celý rok.
> Za všechny radi díky.
>
> Ať to lítá ! :)
>
> jose
> ____________________________________________________________
> http://www.bezpecnyinternet.cz
> http://ad.seznam.cz/clickthru?spotId=94734
>
>

____________________________________________________________
http://www.bezpecnyinternet.cz
http://ad.seznam.cz/clickthru?spotId=94734

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9652


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
lokvenc.petr (e-mailem) --- 10. 4. 2005
Re: mateří kašička

Ano, správně.
Literatura uvádí 1 - 2 g na 250 g medu (sám jsem ji netěžil). Jinak ji lze
uchovávat v tmavých nádobách s co nejmenším množstvím vzduchu při teplotách
do 0 stupňů. případně zmraženou na -15 až - 18°C (opět údaj pouze z
literatury). Rozmrazit až před použitím, opětovné zmražení není vhodné. Med
s kašičkou uchovávat stejně jako každý jiný. Kašičce škodí světlo, teplo,
vzduch a styk s kovy.
Jen pro zajímavost - Včelařství od Veselého uvádí bez bližších podrobností,
že je kašičku možno skladovat i ve vodce, becherovce a vůbec alkoholech do
40% koncentrace.
Dobrou chuť :-) !
Petr

----- Original Message -----
From: "Josef Šamalík" <josef.samalik/=/seznam.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, April 10, 2005 10:43 AM
Subject: Re: mateří kašička


..když začíná krystalizovat med, rozumím tomu dobře?
Kolik se má do medu MK dát? Je pak uskladnění takového medu nějak specifické
oproti "normálnímu" medu?

jose

> Ahoj.
> Získává se stejným způsobem jako se chovají matky - vybírá se z otevřených
> matečníků. Krátkodobě je ji možno uchovat v ledničce, dlouhodobě v medu.
Do
> toho se zamíchává v okamžiku, kdy již začíná jemně krystalizovat - jinak
by
> vyplavala na povrch.
> S pozdravem
> Petr
>
> ----- Original Message -----
> From: "Josef Šamalík" <josef.samalik/=/seznam.cz>
> To: <vcely/=/v.or.cz>
> Sent: Sunday, April 10, 2005 8:20 AM
> Subject: mateří kašička
>
>
> Ahoj.
>
> Můžete mi cokoli poradit ohledně mateří kašičky? Co se produkce, ale
hlavně
> uskladnění týče?
> Nechci kašičku produkovat do výkupu či jinak komerčně, jde mi o to jak ji
> získat a hlavně uchovat, aby byla k dispozici po celý rok.
> Za všechny radi díky.
>
> Ať to lítá ! :)
>
> jose
> ____________________________________________________________
> http://www.bezpecnyinternet.cz
> http://ad.seznam.cz/clickthru?spotId=94734
>
>

____________________________________________________________
http://www.bezpecnyinternet.cz
http://ad.seznam.cz/clickthru?spotId=94734


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9653


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu