78204

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radek Hubač (e-mailem) --- 19. 12. 2005
Re: Medovina (13796)

ahoj, myslim, ze v tom druhem pripade byla medovina mírně naoctělá ten povlak je z neušlechtilých kvasinek a bakterií. a v tom prvem pripade by bylo potreba upresneni jestli byla delana za studena, jestli jsi nepřidal koření atd, mohly by to být bílkoviny z pylu, ktere se odstrani aby nehnily a nic se nedeje. Težko hádat.
Radek
> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: A.Podh?jeck? <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Medovina
> Datum: 19.12.2005 13:45:13
> ----------------------------------------
> Na konci prvního kvašení se mi na povrchu v některých nádobách udělal bílý
> povlak. Plíseň to nebyla. Po sebrání medovina ničím cítit nebyla. Protože
> nebyla ještě dokvašená, nechal jsem ji dál v teple. Mám termokomoru, která
> mně dobře drží teplotu. Neví někdo co to je a jak tomu zabránit?
> Jednou se mi už udělal našedlý povlak a medovina pak byla trochu cítit
> jako acetonem. Medovina pak byla jako šampaňské. Pořád pěnila.
> Dík za radu.
> Tonda.
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13797


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:P.K. - Re: termokomora
Předchozí:A.Podhájecký - Medovina


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu