78204

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



A.Podhájecký (82.99.163.242) --- 20. 12. 2005
Re: Medovina (13796) (13797)

Byla dělaná za tepla. Koření a chmel jsem přidal po uvaření do doby než vychladla. Chmel by to asi chtělo dávat při vaření, jak doporučuje Kamler. Takhle se tam možná dostanou nečistoty. Používám hlubokoprokvašující kvasinky. První měsíc je to dobré. V šestém až osmém týdnu už tolik nekvasí a dělají se povlaky.
Dík Tonda.

>myslim, ze v tom druhem pripade byla medovina mírně naoctělá ten povlak je z neušlechtilých kvasinek a bakterií. a v tom prvem pripade by bylo potreba upresneni jestli byla delana za studena, jestli jsi nepřidal koření atd, mohly by to být bílkoviny z pylu, ktere se odstrani aby nehnily a nic se nedeje. Težko hádat.
Radek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13802


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:emil - Re: Medovina
Předchozí:Baudis Jan - Re: termokomora


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu