78180

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Stonjek (213.151.87.17) --- 11. 2. 2006
Re: Sedimentace a kvašení medu v nádobě (14546) (14549) (14552) (14558)

Musím souhlasit,že spousta teorií je na ... Zkvašení medu je z praktického hlediska způsobeno hloupostí a neschopností včelaře a omluvit jde pouze začátečnickou nezkušeností. Toto nebezpečí v převážné míře ohrožuje medy vytočené do 1. 6. Pak je situace výrazně lepší. Stačí si ve VUVČ Dol objednat hustoměr na obsah vody v medu a současně s tím používat nějaký vhodný teploměr. Měřič stojí 170 Kč a určitě ho pošlou. Kdo uvádí na trh med pod 18% tak tyto problémy nemá. Kdo zjistí vyšší hodnoty /není problém u řepky i kolem 22%/ musí vysoušet. V archivu o tom určitě něco bude. Princip je jednoduchý. Nahřát do 50 stupňů a míchat a větrat Zdraví R. Stonjek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14559


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:164410 - Re: Sedimentace a kvašení medu v nádobě
Předchozí:Pepan - Re:Sedimentace a kvašení medu v nádobě


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu