78674
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Jan Čáp (e-mailem) --- 23. 6. 2006
Re: Obasah vody v medu x kvašení (17230)
> Nevíte z hlavy, kolik může být maximální obsah vody v medu, aniž by med > začal kvasit? Tuším, že je to 19%, ale nejsem si naprosto jist.
Podle studie, zveřejněné před lety ve Včelařství, závisí kvašení medu na dvou hlavních faktorech, obsahu vody a obsahu spor osmofilních kvasinek.
Velmi "čisté" medy nekvasí ani při obsahu vody blížící se 20%, kdežto infikovanější začnou po čase kvasit i při obsahu vody pod 18%.
V článku na to byla tabulka s výsledky pokusů, podle které vycházelo, že určitá jistota je spíš pod 17 než pod 19% vody.
J. Čáp
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 17231
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu