78659

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Tomáš Heřman (e-mailem) --- 4. 6. 2009
Re: Krystalizace jarn?ho medu (35998) (35999) (36007)


> Pokiaľ ho rozpustim tak ako ste pisali tak kryľtalizácia sa stratí?

Jen na chvilu :-) po cas, u kvetoveho medu po kratkem case zacne znovu krystalizovat, zalezi na teplote "prevareni"... V obchodnich retezcich med tece i po roce :-))

Kvetovy med je treba napastovat a naucit na to lidi. Ze bily med nerovna se sadlo a ze je lahodny, nekdo to prirovnava k nutele. Nektere maminky pak objevi ameriku ze decko a jeho okoli neni cely od medu-nesteka, drzi konzistenci :-))

Pastovani = michani medem 1 i vicekrat denne v dobe kdyz med zacina krystalizovat (u kvetoveho cca tyden i driv - med zmeni barvu - jakoby je matny, zakaleny - v tu dobu zacit michat). Jde vyrobit ci koupit pastovaci hranol na vrtacku, ale lze i rucne treba vareckou, nekdo treba jen vali konve po medarne, vzdy o ctvrt az pul otacky.

Vyhoda - pastovany med ma stalou konzistenci a muze si clovek dovolit rict ze takto ten med zustane klidne dva roky. Je chutny naopak od zkrystalizovane repky coz je opravdu to nejhorsi co jsem ochutnal.
U medovicovych medu se neda rict jak dlouho vydrzi v tekutem stavu, tam je to vesteni z koule - tolik muj nazor.

T.H.


>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 36009


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Radek Krušina - Re: Krystalizace jarního medu
Předchozí:Joska - Re: jak najít matku


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu