78681
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Polášek (85.71.180.241) --- 27. 10. 2010
Re: Pastovaný květový med (47783)
No, já ztekucuji ve flaškách od okurek a to cca 24 hodin na stav, kdy med začíná být tekutý , případně kdy nějakou vařečkou stačí teplý med trochu pošťouchat a on začíná být tekutý a z flašky vyteče. To je ještě daleko předtím, než je med čirý, průhledný a všechny krystaly jsou v něm rozpuštěny.
Z takové flašky seberu vrch, kde bývá pěna i trochu nečistot, a potom med za tepla přeleju párkrát z jedné flašky do druhé. Med se tím zhomogenizuje a celistvější hrudky zmizí. Potom ho naliji do sklenic a mám hotovo. Drobné krystaly, co zbudou nerozpuštěné v medu a dělají jeho zakalení a jeho přelévání mezi sklenicemi udělá takový polopastovaný stav medu .
Pokud to je v zimě a je to v místnosti s nízkou teplotou, tak pokud je med řidší, několikanásobným přeléváním teplého medu dojde i k určitému menšímu od paření vody a k zahuštění.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 47797
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu