78264

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Honza Zátka (e-mailem) --- 10. 6. 2011
Re: Medovina zastudena (52691) (52694) (52695) (52697) (52700) (52703)

Dokonce ani vínoměrem to nejde, pokud se jedná o těžkou medovinu, který už na začátku obsahuje snad 2x víc cukru než víno. Lihoměr = hustoměr a tabulka, musí se znát počáteční hustota. Jinak s hranicí souhlasím, ale ne až tak kriticky. Já mám medovinu v 5l demižonech ve sklepě, kde je cca 8-10°C celoročně a neustále se na dně usazuje "kal" (a to je na pohled i proti světlu naprosto čistá) a to i po 2.letech, starší medovinu tam nemám, takže některé kvasinky žijí a řekl bych, že se stále vyvýjejí. Dle mého je ta hranice právě někde kolem těch 18%.

------------ Původní zpráva ------------
Od: Michal <Michal.riha/=/vceliprodukty.cz>
Předmět: Re: Medovina zastudena
Datum: 10.6.2011 14:04:52
----------------------------------------
Obsah alkoholu v medovině se neměří lihoměrem, ale vínoměrem.
Pokud stoupne obsal alkoholu v medovině nad určitou mez, tak kvasinky,
které jej vytvářejí přeměnou z cukrů v něm zahynou. Tato mez je okolo 15 ti
procent.


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52705


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Honza Zátka - Re: Medovina zastudena
Předchozí:gp - Re: Medovina zastudena


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu