- Radek Hubač (e-mailem) --- 1. 2. 2012
Re: Automatizovan? pastov?n? medu (55648)
Ahoj, jednoduchá otázka, složitější odpověď. Sám pastuji pár metráků každý rok silnou vrtačkou a nerezovou vrtulí max 2x denně, spíš 1x. Doba závisí na tom, kdy začneš míchat, jestli již začne med krystalizovat (u řepky 1-2 týdny po vytočení dle teploty a % vody.) nebo jestli očkuješ. Pokud očkuješ, stačí 3 dny 2x denně a šup do sklenic. Kamarád má udělané zařízení z nvyhřívané nádoby, která sloužila myslím k přípravě krmení pro teleta. Přidal jenom silný motor s vrtulí. Obyčejný vypínač, občas 1-2x dneně zapne třeba na půl hodiny, vrtačkou lépe obsah promícháš, není třeba tak dlouho. Vyhřívání je výhodné, nemusí tak pospíchat se stáčením... Pokud vyhřívání nemáš a nestočíš včas, je o zábavu postaráno. Můj závěr je ten, že pokud je člověk doma, je úplně jedno jakým způsobem to dělá, sám mívám lepší pastovaný med než ten profík a nevím proč. Velká nádoba a bez vyhřívání - nedoporučuji... Radek > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Tom <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Automatizovan? pastov?n? medu > Datum: 01.2.2012 10:12:47 > ---------------------------------------- > Dobrý den, máte někdo zkušenosti s pastovacím zařízením na med - mám na > mysli automatické míchadlo ( nádrž, elektromotor s vrtulí, časovač, popř. > vyhřívání ). Zajímalo by mě, jak rychle dojde ke zpastování jedné dávky ve > dnech? Osobní zkušenost mám pouze s hranolem a vrtačkou, míchám ráno, > odpoledne, večer. Při automatickém míchání co 2 hodiny je to rychlejší > proces oproti vrtačce a hranolu? Jakou máte zkušenost s velikostí nádrže > 50, 100, 150 l ? a popř. vyhřívání ano či ne? > Děkuji za odpovědi > Tomáš > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 55649
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |