78553

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Gustimilián Pazderka (160.218.209.67) --- 18. 2. 2005
Re: dotaz z 17.2.05 cukr - Globus (8752) (8754)



Zcela určitě cukr polobílý prošel rafinací, tudiž s klidem v duši s ním krm.

Našel jsem knihu, Základy cukrovarnictví IV.- výroba rafinovaného cukru ,Bretschneidera a kolektiv.

Dovolím si drobný výtah.

Z historie.
Rafinovaný evropský cukr se vyráběl již v 16.a17. století z dovozové třtiny.(Portugalsko, Holandsko,Anglie, Francie)První rafinérie u nás začala pracovat v r.1787 ve Zbraslavi u Prahy.



Tabulka změn čistoty během izolace sacharózy.

Produkt Koeficient čistoty v %
řepa..........................70-75
řepná šťáva...................88-90
difúzní šťáva.................90-91
těžká šťáva...................93-94
surový cukr(jednotný).........96-98
surový cukr o Rd>95...........98
afináda.......................>99
rafináda......................>99,95

Jinak způsobů filtrací a číštění je v té knize uvedeno velmi mnoho.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8763


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Jirka S - Re: dotaz z 17.2.05 cukr - Globus
Předchozí: - Re: 7444


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu