78405

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Vesely Emanuel --- 28. 6. 2002
RE: Kvasici med

Další důvod pro mě proč nedělat pastovaný med, kromě toho, že mi to nikdo
nechce kupovat a je s tim prace :-).Jinak mi vrtá hlavou, jak může med s 18
proc. vody jenom tim, ze je jinak rozmichany a doufam ze uzavreny, zkvasit.
Vzdyt je to smes krystalu a tekuteho medu. Myslim si ze ten med uz musel mit
vyssi obsah vody. Pokud by to bylo jen teplem a sluncem, pak stejne riziko
by melo byt i u nepastovaneho medu.
Eman

:>Příčina bývá v tom, že pastovaný med byl skladován někde na slunci
:>nebo v teple. Na povrchu se pak vytvoří vrstvička řídkého ztekuceného
:>medu, která snadno zkvasí.
:>
:>U pastovaného medu je nutno upozorňovat zákazníky, aby jej skladovali
:>na místě bez přímého oslunění a chránili jej před zvýšenou teplotou.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1363


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu