78147

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 20. 12. 2005
Antwort: Re: Medovina - mysina


Ako upravujete medovinu ak chyti mysinu ?

Po prvom vykvaseni pri stacani sa zistilo, ze demizony, ktore kvasili v
termokomore pri zvysenej teplote chytili chut po mysiach. Mate niekto
nejaky dobry postup ako tuto pachut odstranit ?

Matej


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13808


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radim Polásek (e-mailem) --- 20. 12. 2005
Re: Antwort: Re: Medovina - mysina

Moje kniha o víne ríká, ze vzniká pri delsím pobytu vykvaseného vína na
kvasnicích za vyssí teploty, pri prístupu vzduchu k mladému vínu a pri moc
pomalém kvasení za vyssí teploty. Co ji zpusobuje, neví - tehdy, je to kniha
z roku 75.
Náprava slabé mysiny je mozná silnejsím zasírením a pridáním zdravých
kvasnic, prípadne novým prokvasením a to vsechno v chladném prostredí (asi
5 - 15 st C).
Silná mysina spravit údajne nelze. ( Mozná to jsou nejaké rozkladné produkty
z bíkovin z kvasnic?)

Já bych zkusil ve flasce rozmíchat tak ctvrt, pul kostky obycejných kvasnic
na litr medoviny, nechat pár dnu a pak slít, co to udelá. Mozná ale, ze se
kvasinky k tomu úcelu prodávají v obchodech s vinarskými potrebami. Nebo
bych zkusil drcené drevené uhlí, tak asi malou lzicku na litr. V nejhorsím
prípade vypálit.

R. Polásek

----- Original Message -----
From: <>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, December 20, 2005 1:59 PM
Subject: Antwort: Re: Medovina - mysina


>
> Ako upravujete medovinu ak chyti mysinu ?
>
> Po prvom vykvaseni pri stacani sa zistilo, ze demizony, ktore kvasili v
> termokomore pri zvysenej teplote chytili chut po mysiach. Mate niekto
> nejaky dobry postup ako tuto pachut odstranit ?
>
> Matej
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13810


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu