78508
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 15. 2. 2006
Re: panensk? soue
Od: Radek Krusina:
> Chtěl bych se zeptat, kdo vlastně máte osobní zkušenosti s tím, že z > tmavých souší je med jiné chuti nebo barvy než ze světlých? .....
K tomu žádnou zkušenost nepotřebuješ. Stačí, když si ohřeješ vodu na 30 - 35° a vyzkoušíš takové " čisté" souše nějak vyprat. Po takových 10 kusech ti bude vizuálně jasné, co se dostává do takového medu. A hlavně tu vodu ochutnej. Potom ten smrad (ocas) dokážeš identifikovat v medu snadněji.
_gp_ http://vindex.ic.cz
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 14679
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - A.Podhájecký (82.99.163.242) --- 15. 2. 2006
Re: panensk? soue
Je to pěkně vidět při tavení souší ve vodě. Prvně začínám se žlutými, nepovedenými a voda je čistá. Když přejdu na tmavší a to nemám ještě černé, protože tak dlouho na této míře nevčelařím, tak je voda tmavě hnědá.
Tonda.
>K tomu žádnou zkušenost nepotřebuješ. Stačí, když si ohřeješ vodu na 30 - 35° a vyzkoušíš takové " čisté" souše nějak vyprat. Po takových 10 kusech ti bude vizuálně jasné, co se dostává do takového medu. A hlavně tu vodu ochutnej. Potom ten smrad (ocas) dokážeš identifikovat v medu snadněji.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 14681
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu