78405
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Radim Polášek (e-mailem) --- 30. 5. 2006
Re: trubčí larvy
Slepice vědí, co je dobré. Podle literatury obsahují včelí larvy velice dobře stravitelné bílkoviny a esenciální aminokyseliny. Před nějakou dobou jsem kdesi na internetu našel i stránku, která se zabývá recepty z hmyzu. Loni jsem našel ve včelách kus divočiny s trubčím plodem, mednými zásobami a pylem a zkusil jsem to. Chuť hodnotím jako kokosový ořech zmixovaný s slazeným kondenzovaným mlíkem. Optimální jsou larvy tak 2-3 dny před víčkováním, mladší jsou malé a starší mají trochu ostrou příchuť. Jestli se nepletu, tak takové voští s medem, pylem, larvami a mateří kašičkou v buňkách je to, co je v starých pověstech nazýváno strdí.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Jan Cervenka" <w> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Tuesday, May 30, 2006 10:05 AM Subject: Re: trubčí larvy
Dne úterý 30 května 2006 08:25 Luká napsal(a): > Zdravím včelaře! > Chtěl bych se vás zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s využíváním > trubčího plodu jako potraviny. Informace jsou o tom tuším v jedněch OVP
Slepice by mi pri krmeni uklovli i prst :).
Honza
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 16737
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu