78251

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 26. 9. 2006
Re: med

Světlé fleky mapovitého vzhledu jsou v medu obvyklé zvláště u nepastovaného medu a nejsou vadou ale přirozeným jevem . Avšak působí jen podivně svým vzhledem

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Ivan Cerny <i_c/=/volny.cz>
> Předmět: Re: med
> Datum: 25.9.2006 08:20:03
> ----------------------------------------
> Totéž se mi stalo u vloni několika sklenic s pastovanou řepkou.
> Skladoval jsem je ale dost v teple, tak 23-25 C, tak jsem to přičítal
> tomu. Obsah vody změřený v Dole byl 18 %.
> Letos mám vody 17 % a zdá se, že několik sklenic pastovaného medu mi
> začalo dělat světlé fleky asi do dvou týdnů po naplnění. Nevím, co se
> s tím děje a jak tomu předejít.
> Ivan
>
> K> zkrystalizoval, vypadalo to, že je to v pohodě a najednou začaly krystaly
> K> měnit strukturu. Vytvářely se větší shluky světlejších krystalů (3-5mm) a
> K> mezi nimi tmavší tekutý med. Ten posléze začal kvasit.
>
> K> Zajímavé bylo, že u pastovaného medu jsem nic podobného nepozoroval.
>
>
>
>
>
>
_______________________________________________
Konference Vcely
Vcely/=/v.or.cz
http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18795


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu