78252

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Stonjek (213.151.87.17) --- 28. 9. 2006
Vaření medového piva

Je to tak, slad, tzn. naklíčený ječmen je v pivovarnictví zdrojem cukrů, chuť určuje hlavně chmel. Chceme li vyrobit medové pivo, musíme slad nahradit medem a ostatní zůstává. Je pravdou, že mě pivo vyrobené v Dole nijak nenadchlo a rozhodně si to pravé raději koupím. Můj kamarád J. Langr ho ale doopravdy dokáže uvařit doma na sporáku, žádné problémy s natlakováním si nepřipouští a tohlo pivo už se doopravdy pít dá, ale té práce a shánění. Pro oslavy 100 let ZO Nový Knín nechal uvařit menší várku v malém pivovárku, kde se med přidal jen zčásti a mohu potvrdit, že pivo bylo nezvykle silné a výborné. Kdyby se takové čepovalo v mém okolí, určitě bych na něj občas zašel.
Zdraví R. Stonjek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18815


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radim Polášek (e-mailem) --- 28. 9. 2006
Re: Vaoení medového piva

Pokd se slad úplně nahradí medem, čím se potom takové medové pivo liší od
medoviny?

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Stonjek" <e-mail/=/nezadan.iol.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Thursday, September 28, 2006 9:58 AM
Subject: Vaoení medového piva


> Je to tak, slad, tzn. naklíčený ječmen je v pivovarnictví zdrojem cukrů,
> chuť určuje hlavně chmel. Chceme li vyrobit medové pivo, musíme slad
> nahradit medem a ostatní zůstává. Je pravdou, že mě pivo vyrobené v Dole
> nijak nenadchlo a rozhodně si to pravé raději koupím. Můj kamarád J. Langr
> ho ale doopravdy dokáže uvařit doma na sporáku, žádné problémy s
> natlakováním si nepřipouští a tohlo pivo už se doopravdy pít dá, ale té
> práce a shánění. Pro oslavy 100 let ZO Nový Knín nechal uvařit menší várku
> v malém pivovárku, kde se med přidal jen zčásti a mohu potvrdit, že pivo
> bylo nezvykle silné a výborné. Kdyby se takové čepovalo v mém okolí,
určitě
> bych na něj občas zašel.
> Zdraví R. Stonjek
>


----------------------------------------------------------------------------
----


> _______________________________________________
> Konference Vcely
> Vcely/=/v.or.cz
> http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18816


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Jan Čáp (e-mailem) --- 28. 9. 2006
Re: Vaření medového piva

Radim Polášek napsal(a):
> Pokd se slad úplně nahradí medem, čím se potom takové medové pivo liší od
> medoviny
Sleský rozum mi říká, že takové "pivo" se bude od medoviny lišit nižším
obsahem alokohlu a tím i nižší trvanlivostí (leda že by tam dal Ruda
toho medu hodně, jako do medoviny a pak to bude chmelená medovina jako
každá jiná z medu a chmele).

Oproti pivu to zase bude daleko méně plné (řídká vodička, kde není co
"kousat") a nebude to chutnat po sladu, čili úplně jinak než pivo.


Honza Čáp

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18817


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Stonjek (213.151.87.17) --- 28. 9. 2006
Re: Vaoení medového piva

Já opravdu nejsem na vaření piva odborník a zřejmě ho nikdy vařit nebudu, ale rozdíl je v použití pivovarských kvasnic a použití chmele pro navození hořké pivní chutě a pak už záleží na dávkování a štěstí. Zdraví R. Stonjek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18823


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
kozlík (194.212.232.6) --- 29. 9. 2006
Re: Vaření medového piva

Vždycky jsem si myslel, že právě chmel je v pivu-snad kromě alkoholu , tím konzervantem.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18827


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Jan Čáp (e-mailem) --- 30. 9. 2006
Re: Vaoení medového piva

Stonjek napsal(a):
> .. pak už záleží na dávkování a štěstí. Zdraví R. Stonjek
>
No vždycky si můžeš vybrat - buď se učit zálady řemesla a nebo se modlit
za návštěvu štěstěny.

Pivovarskej pozdrav "Dej bůh štěstí!" určitě vznikl dávno před Poupětem.

Honza
_______________________________________________
Konference Vcely
Vcely/=/v.or.cz
http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18833


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Löffelmann (e-mailem) --- 29. 9. 2006
Re: Vaoení medového piva

Mohu Vam teke doporucit MEDOVINOVEpivo vyrabene klasterem v Zelive svrchnim
kvasenim. Je moc dobre a silne 15stupnu.
jan
----- Original Message -----
From: "Stonjek " <e-mail/=/nezadan>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Thursday, September 28, 2006 9:58 AM
Subject: Vaoení medového piva


> Je to tak, slad, tzn. naklíčený ječmen je v pivovarnictví zdrojem cukrů,
> chuť určuje hlavně chmel. Chceme li vyrobit medové pivo, musíme slad
> nahradit medem a ostatní zůstává. Je pravdou, že mě pivo vyrobené v Dole
> nijak nenadchlo a rozhodně si to pravé raději koupím. Můj kamarád J. Langr
> ho ale doopravdy dokáže uvařit doma na sporáku, žádné problémy s
> natlakováním si nepřipouští a tohlo pivo už se doopravdy pít dá, ale té
> práce a shánění. Pro oslavy 100 let ZO Nový Knín nechal uvařit menší várku
> v malém pivovárku, kde se med přidal jen zčásti a mohu potvrdit, že pivo
> bylo nezvykle silné a výborné. Kdyby se takové čepovalo v mém okolí,
> určitě
> bych na něj občas zašel.
> Zdraví R. Stonjek
>


--------------------------------------------------------------------------------


_______________________________________________
Konference Vcely
Vcely/=/v.or.cz
http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18825


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu