76582

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Bzzuk (194.212.22.2) --- 19. 12. 2007
Mikrokultura

Tak tohle mě fakt pobavilo:
G. Pazderka "Asi došlo (dochází) ke zničení nosní mikrokultury a tím může být na vině i respirátor..."
"Obnova takové zničené mikrokultury je pomalá a pomáhá nato u každého něco jiného."

Chtěl bych vidět vaši mikrokultutu v nose :-)))))))) ve střevech ano ale v nose?? Otvor jako otvor, že?
:-))

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 26279


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
G.Pazderka (80.78.146.248) --- 20. 12. 2007
Re: Mikrokultura

Bzzuku. Nosní mikrokultura - přirozená nosní mikroflóra ... jestli oni dojdeš, jsi v krátkém čase zbaven části zdraví, které je velmi nepříjemné tu nemít.

Jestli pochybuješ o tom co píšu, co máš asi v nosních dutinách něco jiného, pouč mne.

Narušení nosní mikroflóry u včelaře, který používá nejen aerosolový přístroj, ale i např. pilu na řezání svých úlů často dochází ke zdravotním problémům.

Vyjímkama nejsou ani reakce na některé pyly, reakce na časté změny tělesné teploty při včelařské práci.

Znám dokonce jeden případ, kdy při zpracování medu v tepelných komorách začal jeden zaměstnanec trpět s problémy dýchacích cest natolik, že ukončení jeho pracovního poměru a úplně jiná práce ho po nějaké době "uzdravila". Jednalo se u něj o ztrátu mikroflóry na jeho sliznicích kvůli přechodu ze studeného prostředí do teplého. Ten člověk opravdu trpěl.

Opravdu je to podle mého názoru dobré téma i v této konferenci. Ona produktivita práce asi roste i v tomto oboru a s ní přichází i často nemoci z povolání. Včelařství není v tomto vyjímkou.

......

Bzzuk:>Tak tohle mě fakt pobavilo:
Chtěl bych vidět vaši mikrokultutu v nose :-)))))))) ve střevech ano ale v nose?? Otvor jako otvor, že?
:-))<

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 26281


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
G.Pazderka (80.78.146.248) --- 20. 12. 2007
Re: Mikrokultura

Ještě dodám speciálně okolo mikrobiologie pro Bzzuka, který asi o péči o své zdraví ví pramálo:

třeba toto: http://www.med.muni.cz/dokumenty/pdf/mikrobiologie_lidskeho_organismu.pdf

Jinak stačí pro další podrobnosti použít i vyhledávač Google atp.

Pěkný den. A když jsme u toho ... Veselé Vánoce všem a hlavně po Novém roce hodně toho zdraví.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 26282


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Stonjek (90.183.70.9) --- 20. 12. 2007
Re: Mikrokultura

Nevím co z toho děláte takovou vědu! Aerosolovací parta si prostě acetonových par užije až až, zvl když místo acetonu PA /analytiockého/ používá pouze čistý, který nosní sliznici a dýchacím cestám dává výrazněji zabrat. My jsme čistý měli poprvé a naposled. Po nasazení respirátoru s vložkami na organofosfáty potíže prakticky vymizely. Problém je, že respirátor je těžký a při předklonu u česna odstává, nebo se sveze. Musí se tomu pomoct ještě jednou gumou napnutou za zátylek. Myslím, že dva kvalitní respirátory k aerosolovací partě patří a nepoužívá je pouze .... Zdraví především! Zdraví R. Stonjek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 26283


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Vítězslav Vrána (85.71.69.51) --- 20. 12. 2007
Re: Mikrokultura

Problém nastal v nepochopení pojmů.Vžitější název je nosní mikroflora.Lékař mi onehda při vyšetření taky řekl,že užíváním kapek propolisu si můžu zničit střevní mikrofloru ačkoliv mohl použít klidně termínu střevní mikrokulturu.Pojem tento se spíš používá v laboratořích mezi fundovanými odborníky.Hezký den a příjemné prožití Vánoc a v příštím roce pevné zdraví a radost ze včeliček.Víťa.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 26284


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Bzzuk (194.212.22.2) --- 20. 12. 2007
Re: Mikrokultura

Pane Pazderko, myslím, že si pletete pojmy. Mikroflora - mikrokultura, je jedno, jak to budeme nazývat. Hlavní ale je, že žádná mikrokultura se v nose nenachází! Pletete si to se střevama - kde žije spousta symbiotických bakterií. Pokud se ale bakterie vyskytují v nose nejde o stav fyziologický ale patologický. V tom je ten rozdíl!
Co se týče acetonu - je to organické rozpouštědlo a leptavými účinky. Naleptává sliznici v nose (tvořená řasinkovým epitelem), a proto je později náchylnější k infekci. Struktura buněk je porušena a tudíž je atraktivnější pro patogeny - viry (rýma) a bakterie. Potom se Vám tam může vytvořit nějaká kultura, ne však symbiotická a člověku prospěšná.V tom je ten zásadní rozdíl. Ve střevech bychom si měli baketerie hýčkat - podporují trávení a posilují imunitu - jistě znáte spousty reklam na Actimel, jogurty atp.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 26285


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu