76140

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 17. 4. 2008
RE: FW: med pančovaný 2 odpoved CT

To je již lepší přístup a chválím ho

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Carbolová Lenka <Lenka.Carbolova/=/ceskatelevize.cz>
> Předmět: RE: FW: med pančovaný
> Datum: 17.4.2008 15:57:29
> ----------------------------------------
> Dobrý den
> Ještě jednou si dovoluji Vám napsat a věřím, že na včelařské fórum pošlete i
> tento následující meil, který Vám teď píši.
> V průběhu celého dne jsme řešili včerejší pořad, včetně situace, že dobře míněná
> odpověď dr. Fořta mohla být pochopena i zavádějícím způsobem. Proto jsme se
> rozhodli k medu znovu vrátit. Během dnešního dne jsme se s několika včelařskými
> odborníky, jako jsou dr.Antonín Přidal z Mendelovy zemědělské a lesnické
> univerzity, Fakulta agronomická oddělení včelařství, Jakub Dílínek z firmy
> Včelky, nebo pan Karel Kolínek z firmy Včelí produkty a další dohodli na
> vypracování dalšího dílu pořadu Pod pokličkou, v němž bychom se věnovali včelím
> produktům a při té příležotosti osvětlili více do hloubky problematiku medu, tak
> samotného medařství. Tento díl bude vysílán na Vánoce, protože Vánoce jsou
> spjaty s medem.
> Aby se ale k lidem dřív dostali informace ohledně krystalizace medu, dohodli
> jsme se s dr. Přídalem, že nám vytvoří text na osvětlení tohoto problému a toto
> osvětlení bude zařazeno do červnového dílu pořadu Pod pokličkou, který se bude
> věnovat grilování. Tím i grilování ovoce, které se nakládá do medové marinády a
> tudíž máme prostor lidem objasnit i krystalizaci medu, s jejími specifiky.
> Věřím, že i tento meil pošlete na včelařské fórum s tím, že si kdokoliv z
> čtenářů u jmenovaných pánů může ověřit, že s nimi opravdu jednáme a že ve
> spolupráci s nimi pořad připravíme.
> Prozatím přeji pěkný den
> Lenka Carbolová
>
>
> -----Original Message-----
> From: Josef.Mensik/=/seznam.cz [mailto:Josef.Mensik/=/seznam.cz]
> Sent: Thursday, April 17, 2008 3:15 PM
> To: Carbolová Lenka; vcely/=/v.or.cz
> Subject: Re:FW: med pančovaný
>
> Posílám vaši odpověďˇna včelařské fórum aby je to trochu nadzvedlo Již tak se
> tam na toto téma bouří
>
> Menšík
>
> > ------------ Původní zpráva ------------
> > Od: Carbolová Lenka <Lenka.Carbolova/=/ceskatelevize.cz>
> > Předmět: FW: med pančovaný
> > Datum: 17.4.2008 13:13:17
> > ----------------------------------------
> >
> > Pane Menšíku,
> > Je mi líto, že na Vás náš pořad takto zapůsobil. Nicméně jsem dnes
> > opět diskutovala s dr. Fořtem, který informaci ohledně krystalizace
> > medu uvedl a i nadále si stojí za svým výrokem. S tím, že nehodnotil
> > jednotlivé tipy medu, ale med jako celek. Navíc neřekl, že med
> > zkrystalizovaný je s největší pravděpodobností pančovaný cukrem. Jeho
> > přesná citace byla, že med má jednu specifickou vlastnost a to je, že
> krystalizuje.
> > Na to argumentoval včelař tím, že čím více máme fruktózy medu, v medu
> > tak méně krystalizuje, např. akátové medy krystalizují až za dobu
> > třeba dvou let, když jsou to čisté akátové medy, medovicové medy taktéž.
> > A na to opět dr. Fořt dodal že je to měřítko kvality toho medu. Konkrétně
> řekl:"
> > třeba si koupíte v srpnu med od včelaře a koncem září ho máte úplně
> > zcukernatělí, tak to je špatně pravděpodobně nebo je tam ukazováček zvednutý:
> > pozor tento med může být pančovaný. Pančovaný tím, že se přidává klasický
> cukr.
> > Ale i med, který je neustále tekutý také může být nekvalitní v
> > případě, že je pančovaný, ale nikoliv řepným cukrem, ale vodou.
> > On sám zastává názor, že daleko větším problémem je pro něj med z Číny
> > a jeho nekvalita v porovnání s českými, kvalitními medy, což v pořadu
> > zaznělo nejen z jeho úst, ale i od jiných odborníků.
> > Chtěla bych je dodat, že je nám nesmírně líto, pokud máte pocit, že
> > jsme diváky uvedli v omyl. Pokusíme se otázku krystalizace medu řešit
> > v některém z našich dalších dílů pořadu a věřím, že vyjádření odborníků bude
> jasnější.
> > Přeji pěkný den. Lenka Carbolová
> >
> >
> > From: Mlčochová Jana
> > Sent: Thursday, April 17, 2008 10:20 AM
> > To: Strýčková Jana; Carbolová Lenka; teslice/=/seznam.cz
> > Subject: FW: med pančovaný
> > Importance: High
> >
> >
> >
> > -----Original Message-----
> > From: Josef.Mensik/=/seznam.cz [mailto:Josef.Mensik/=/seznam.cz]
> > Sent: Thursday, April 17, 2008 10:17 AM
> > To: Pod pokličkou
> > Subject: Fwd:med pančovaný
> >
> > # ------------ Původní zpráva ------------ # Od:
> > <Josef.Mensik/=/seznam.cz> #
> > Předmět: med pančovaný # Datum: 16.4.2008 21:20:36 #
> > ----------------------------------------
> > # V pořadu POD POKLIČKOU který se zabýval medem jste se dopustili
> > nehorázné # nepřesnosti . Uvedli jste že med zkrystalizovaný je z
> > největší pravděpodobností # pančovaný cukrem Zřejmě Vás k tomu vede
> > nepřesný a nesprávný název cukernatý.
> > # Zkrystalizovaný med je právě naopak největší zárukou kvality . Med
> > pančovaný # cukrem již však nekrystalizuje!!! ale pro vysokou cenu
> > cukru Někteří # zpracovatelé v zahraničí však používají škrobové
> > deriváty Které se používají # proto aby med nekrystalizoval VYŽADUJÍ
> > TO TOTIŽ ZÁKAZNÍCI KTERÉ PRÁVĚ TAKOVÉ # POŘADY UVÁDĚJÍ V OMYL. Pančování vodou
> by vedlo k jeho okamžitému kvašení.
> > # Tekuté medy krom Akátového a vřesového bývají velmi často poškozeny
> > teplem # ,vyfiltrováním pylových zrn nebo právě vysokou dávkou škrobů
> > což jsou úpravy pro # udržení medu v tekutém stavu. Nejlepší tržní
> > úpravou medu, což jste nezmínily, # je pastování. Jedná se o řízenou
> > krystalizaci Dalším bludem bylo ŽE MEDY # PRODÁVANÉ VČELAŘEM JIŽ
> > ZKRYSTALIZOVANÉ JSOU PANČOVANÉ Tak pro přesnost med # javorový a
> > řepkový krystalizují do týdne, Akátový do dvou let, lipový a luční do
> > # 14 dní , medovicový do 3 měsíců a melicitózní ještě ten den kdy se
> > vytočí VŮBEC # BYCH SE NEDIVIL KDYBY VÁS ČESKÝ SVAZ VČELAŘŮ ZA TYTO
> > VÝROKY ZAŽALOVAL :-(( # # MENŠÍK #
> >
> >
> >
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 29018


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
KaJi (88.103.157.154) --- 17. 4. 2008
Re: FW: med pančovaný 2 odpoved CT

To je již lepší přístup a chválím ho

Pepan
-----------------

Velmi dobrý boj :-)


Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 29021


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
je?ek.obecný (e-mailem) --- 17. 4. 2008
Re: FW: med pančovaný 2 odpoved CT


no, kdyby sme tam kazdy tak 2x tydne napsali, bude z poradu pod
poklickou pravidelny tydeni serial pouze o medu... a propagace českého
medu a včelařství je navždy zajištěna a to zcela zdarma :)

petr j.


KaJi napsal(a):
> To je již lepší přístup a chválím ho
>
> Pepan
> -----------------
>
> Velmi dobrý boj :-)
>
>
> Karel
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 29023


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu