78123

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Honza Jindra (89.203.134.130) --- 1. 5. 2008
Re: Dotaz perga pyl

Rudo, sběrem včelího chleba se sice programově nezabývám, ale mám ho rád. Pojídám ho vždy když na něj narazím při odvíčkování plástů s medem. Protože stejně jako ty používám pro med jen panenské souše a protože pyl v "medníku" nemá co dělat, tak jej vždy z plástu nožem vylomím. Z panenské souše to jde dobře bez porušení mezistěny. To že v něm zůstane nepatrné množství vosku ze stěn buněk naprosto ničemu nevadí. Zároveň je pyl obalen medem a tím i konzervován. Větší množství pylu v panenské souši může způsobit její roztržení při vytáčení a tak odstranění pylu má dvojí význam. Na závěr: odpůrci oček tvrdí, že včely pak ukládají v "medníku" větší množství pylu. To ale nemohu potvrdit a přesto, že nechávám v tomto prostoru zaklást stavební rámky, pylu je v medových plástech opravdu "pomálu"!
Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 29237


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu