78432
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
| - Radim Polá?ek (e-mailem) --- 4. 2. 2009
Re: Prodej
Homebrewing neboli domácí výroba piva je zbavená daně, jen pokud se uvaří na domácnost do 200 litrů za rok a pivo je pro vlastní potřebu a neprodává se. I tak by se taková výroba měla evidovat na celním. Proč by měla medovina, kde je toho alkoholu několikrát více, na tom volněji?
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Míra.P" <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Wednesday, February 04, 2009 7:04 AM Subject: Re: Prodej
> Já jsem slyšel od výrobce medoviny že do 15% alkoholu není třeba mít na > lahvích kolky a tu díš platit daň.Nad 15% už se musí.Proto se drží na 14% a > nepotřebuje žádný kolky a daně.Mě osobně ale nechutná.Mám rád kolem 18% ta > už hřeje jak má.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 33927
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - (e-mailem) --- 4. 2. 2009
Re: Prodej
To přirozeným kvašením snad nejde ani vyrobit. V takovém prostředí kvasinky nepřežijí. Kdysi sjme se učily 14%
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: M?ra.P <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: Prodej > Datum: 04.2.2009 07:04:33 > ---------------------------------------- > Já jsem slyšel od výrobce medoviny že do 15% alkoholu není třeba mít na > lahvích kolky a tu díš platit daň.Nad 15% už se musí.Proto se drží na 14% a > nepotřebuje žádný kolky a daně.Mě osobně ale nechutná.Mám rád kolem 18% ta > už hřeje jak má. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 33929
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radim Polášek (e-mailem) --- 4. 2. 2009
Re: Prodej
Od cca 12 % se kvasinky přestávají množit a zpomalují svou činnost, 14 - 16 - možná i 18 % lihu hynou. Řekl bych ale, že 18 % medovina se už dělá běžně přilitím lihu do méněvykvašené medoviny. Někde tam je rozdělení mezi kvašené nápoje a likéry.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: <Josef.Mensik/=/seznam.cz> To: <vcely/=/v.or.cz> Sent: Wednesday, February 04, 2009 7:27 AM Subject: Re: Prodej
To přirozeným kvašením snad nejde ani vyrobit. V takovém prostředí kvasinky nepřežijí. Kdysi sjme se učily 14%
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: M?ra.P <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: Prodej > Datum: 04.2.2009 07:04:33 > ---------------------------------------- > Já jsem slyšel od výrobce medoviny že do 15% alkoholu není třeba mít na > lahvích kolky a tu díš platit daň.Nad 15% už se musí.Proto se drží na 14% a > nepotřebuje žádný kolky a daně.Mě osobně ale nechutná.Mám rád kolem 18% ta > už hřeje jak má. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 33930
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu