78674
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Radim Polá?ek (e-mailem) --- 24. 6. 2009
Re: t?sto
Za socíku dělali těsto snad ve VUVČ v Dole údajně v obyčejné míchačce na beton. V zimě, kdy se nestavělo, míchačku pečlivě otloukli od betonu a vydrhli, zavezli do nějaké pracovny, tu vytopili asi nějakým teplovzdušným ventilátorem na tak30 st C a míchali. Bylo to tehdy ve článku ve Včelařství. I když asi s tím měli určité problémy, míchačka má příliš velké otáčky a taky míchací segmenty uvitř museli asi vymontovat. To mělo být to medocukrové těsto, co se tehdy prodávalo ve včelařských potřebách. Bylo zatavené hermeticky v silnějších igelitových sáčcích po několik kg a bylo v těch sáčcích vytvarované v tuhou placku o síle 2 - 3 centimetrů. Dalo se v těch sáčcích skladovat i několik let. Když bylo potřeba, těsto se potom ostrým nožem ukrojilo na potřebnou velikost a hned vložilo do včel. Pokud se mělo ukrojené přenášet, bylo tuhé a drželo tvar, nebyl problém kousky zabalit do igelitu a přenést. Dneska, kdybych chtěl "bezpracně" vyrobit medocukrové těsto, díval bych se po robotech nebo domácích pekárnách, co jsou určeny na míchání těsta normálního. Radim Polášek
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 36329
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu