76580

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


NitraM (94.113.10.69) --- 12. 1. 2010
Re: Pastovac? hranol

T. Heřman: "Jinak pastovaci hranol nepotrebuje nutne mit upinaci kolik z nerezu (aby to nekoho hned neodradilo od pokusu) prvni a posledni muj prototyp ho ma ze 150hrebiku... Jeste nikdy to neprislo do styku s medem, pastuju v 15 kg kyblikach (budu muset prejit na vetsi proto pastovadlo ), hranolek mam dostatecne dlouhy abych nahodou nevykoupal narexku v medu, to bych si neodpustil, hlavne ten pokazeny med.... Nakonec jsem zjistil, ze to ma velkou vyhodu mit delsi hranol -muzete si dle libosti odpocinout oprenim hranolu o dno..."

Já jsem se ale domníval, že by měl být ten hranol ponořený celý, aby se do medu jeho otáčením nevháněl vzduch... Myslel jsem tak, že z medu by měl koukat pouze ten trn hranolu, připoojený k vrtačce, a samotné míchání by mělo probíhat vlastně pod hladinou?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 39887


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Franti?ek Hazdra (e-mailem) --- 12. 1. 2010
Re: Pastovac? hranol


----- Original Message -----
From: "NitraM" <e-mail/=/nezadan>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, January 12, 2010 4:00 PM
Subject: Re: Pastovac? hranol


> T. Heřman: "Jinak pastovaci hranol nepotrebuje nutne mit upinaci kolik z
> nerezu (aby to nekoho hned neodradilo od pokusu) prvni a posledni muj
> prototyp ho ma ze 150hrebiku... Jeste nikdy to neprislo do styku s medem,
> pastuju v 15 kg kyblikach (budu muset prejit na vetsi proto pastovadlo ),
> hranolek mam dostatecne dlouhy abych nahodou nevykoupal narexku v medu, to
> bych si neodpustil, hlavne ten pokazeny med.... Nakonec jsem zjistil, ze
> to
> ma velkou vyhodu mit delsi hranol -muzete si dle libosti odpocinout
> oprenim
> hranolu o dno..."
>
> Já jsem se ale domníval, že by měl být ten hranol ponořený celý, aby se do
> medu jeho otáčením nevháněl vzduch... Myslel jsem tak, že z medu by měl
> koukat pouze ten trn hranolu, připoojený k vrtačce, a samotné míchání by
> mělo probíhat vlastně pod hladinou?
>
>
> __________ Informace od ESET Smart Security, verze databaze 4764
> (20100112) __________
>
> Tuto zpravu proveril ESET Smart Security.
>
> http://www.eset.cz
>
>Já používám plochou dřevěnou tyč, ale musím to denně dvakrát ručně
>zamíchat.
Haf
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 39888


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Tomáš Heřman (e-mailem) --- 13. 1. 2010
Re: Pastovac? hranol

> Já jsem se ale domníval, že by měl být ten hranol ponořený celý, aby se do
> medu jeho otáčením nevháněl vzduch... Myslel jsem tak, že z medu by měl
> koukat pouze ten trn hranolu, připoojený k vrtačce, a samotné míchání by
> mělo probíhat vlastně pod hladinou?

Diky za upozorneni, nastuduju to, priznavam, ze jste me dostal - nikdy jsem o takove "prkotine jako vzduch" nepremyslel. Kazdopadne me i ostatnim takto napastovany med velmi chutna, ale mozna to dela prave ten vzduch.

Vhaneni vzduchu do medu jsem dosud bral spise jako vtipek.

T.H.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 39903


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
jezek.obecny (e-mailem) --- 13. 1. 2010
Re: Pastovac? hranol


Taky na konferenci (nebo možná ve včelařství) sem to už taky viděl
napsaný, že by se správně mělo pastovat tak, aby se do medu nevmíchával
vzduch. Bohužel sem si to četl až když sem měl napastováno, a to sem to
bohužel tak našlehal, že tam mám snad víc vzduchu než medu. Med nic
nedělá, nekvasí, nezčernal nebo tak, ale když ho nabíráte ze sklenice,
tak je takový nadýchaný/napěněný, je poznat, že v něm nějaký vzduch je
vmíchaný /aspoň mám víc medu/. Přístí rok se budu snačit míchat tak,
abych do medu vzduch nedostával, uvidím jaký bude výsledek. Letos nicmoc.

Na webu Honzy Jindry je článek o dosoušeči medu, tam se med taky míchá,
a má na to nějakou fintu, aby se při míchání do medu nedostával vzduch,
pak by se prý tvořila "tvrdá pěna". Nevím přesně co to je, ale asi v tom
bude nějaký problem...., kdyžtak mrkněte na ten web.



petr j.


Tomáš Heřman napsal(a):
>> Já jsem se ale domníval, že by měl být ten hranol ponořený celý, aby se do
>> medu jeho otáčením nevháněl vzduch... Myslel jsem tak, že z medu by měl
>> koukat pouze ten trn hranolu, připoojený k vrtačce, a samotné míchání by
>> mělo probíhat vlastně pod hladinou?
>>
>
> Diky za upozorneni, nastuduju to, priznavam, ze jste me dostal - nikdy jsem o takove "prkotine jako vzduch" nepremyslel. Kazdopadne me i ostatnim takto napastovany med velmi chutna, ale mozna to dela prave ten vzduch.
>
> Vhaneni vzduchu do medu jsem dosud bral spise jako vtipek.
>
> T.H.
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 39919


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu