78508

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


P.Krátký (90.180.212.169) --- 6. 8. 2010
Re: letošní stavba

"Takovéto panenské dílo můžete klidně konzumovat jako plástečkový med."

-----------------------------------------------------------
Pepane,to se nedá tvrdit tak jednoznačně.
Na plástečkový med se nejlépe hodí vosk z volné stavby,které si včely postaví a zanesou.Pokud už je nutné použít mezistěny,tak jen z potravinářského vosku ze známého zdroje(nejlépe naše).Rovněž okolní plásty mohou čerstvé dílo přibarvit,čili na produkci plástečkového medu je nejlepší je nechat vystavět mezi letošními mezistěnami,nebo ještě lépe mezi už hotovými stavebními rámky.Vystavěné plástečky je nejlepší co nejdříve zužitkovat,protože časem hotové dílo včely potahují propolisem a tím pádem tmavne.

Jinak je pravda,že letité nezaplodované dílo už barvou nepřipomíná ty čerstvé vystavěné mezistěny,ale stále je to dílo panenské,to už je pak jen hra se slovíčky.

Zdraví Pavel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 46357


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
vsusicky (86.49.97.178) --- 7. 8. 2010
Re: letošní stavba

Plástečkový med jsem zde zmiňoval před časem. Zatím používám volnou stavbu, ale uvažoval jsem o mezistenách nebo alespoň proužku mezistěny z vlastního vosku z víček. Lze tento považovat za vosk potravináský?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 46371


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu