77621

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Brenner (85.160.7.91) --- 8. 2. 2012
Re: Profesionálové nebo amatéři....

To, že by se nad určitou mez napadené včelstvo odrojilo nebo lépe řečeno opustilo svůj plod, by bylo docela elegantní řešení. Ten postup amerických včelařů je jistě zajímavý a pravděpodobně i ekonomický, ale přece jen s tradicí včelařství v Evropě příliš nekonvenuje...
Jinak ale při opuštění úlu by hrozilo nebezpečí, že při snůškové přestávce by dílo bylo vzápětí vybráno jinými včelstvy a opět by se proces opakoval.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 55867


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
1.1628620073.1301340050.1305527235.1305567494.145; vcely_identify (193.179.175.210) --- 8. 2. 2012
Re: Profesionálové nebo amatéři....

Když by včelstvo opustilo veškerý plod, tak by nedostatkem tepla tento uhynul i s parazitem. Je otázka co by se dělo s rozkládající hmotou uhynulého zachlazeného plodu.

J.P.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 55871


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu