78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


mirek (88.101.35.248) --- 18. 2. 2012
kvasinky do medoviny

Moje zkušenost s medovinou.První vařená Dolské kvasinky dobrá medovina.Další dvě dávky po 15L nevyšli šlo to přes šnek.Od té doby sem udělal 3 várky za studena a medovina výborná.Do 15L sem dal půl kostky obyčejných kvasnic a přidal kávovou lžičku dolských,vše sem nasypal rovnou do demižonku a bylo to. Už jinak madovinu dělat nebudu.Rekové v 15století taky neměli dolské kvasnice.Tohle sem si řekl udělal a vyšlo to.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 56042


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
R. Polášek (85.71.180.241) --- 18. 2. 2012
Re: kvasinky do medoviny

Podle mně je pro začátek jako kompromis mezi cenou, dostupností a kvalitou nejlepší použít obyčejné kvasinky Vinka. Prodávají v každé lepší drogerii.
Teprve až po několikáté várce, až se postup dostatečně ozkouší a kvalita bude neměnná a vysoká, přijdou na řadu všelijaké značkové speciální kvasinky.
Stejně pokud se postup nezmrší, má největší vliv na chuť medoviny použité koření, potom použitý med a až nakonec použité kvasinky.
Ta obrovská nabídka různých druhů kvasinek je podle mně z velké části spíš marketing, stačí aspoň takových 10 let jedny kvasinky držet ve sklepě a neustále množit a používat a speciální originální kvasinky přizpůsobené konkrétnímu sklepu a technologii jsou na světě. Pak stačí zvládnut technologii sušení živých kvasinek či jiné prodejní balení a obchodní artikl s minimálními výrobními náklady je na světě.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 56043


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu