78207

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

mirek (88.101.35.248) --- 18. 2. 2012
kvasinky do medoviny

Moje zkušenost s medovinou.První vařená Dolské kvasinky dobrá medovina.Další dvě dávky po 15L nevyšli šlo to přes šnek.Od té doby sem udělal 3 várky za studena a medovina výborná.Do 15L sem dal půl kostky obyčejných kvasnic a přidal kávovou lžičku dolských,vše sem nasypal rovnou do demižonku a bylo to. Už jinak madovinu dělat nebudu.Rekové v 15století taky neměli dolské kvasnice.Tohle sem si řekl udělal a vyšlo to.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 56042


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
R. Polášek (85.71.180.241) --- 18. 2. 2012
Re: kvasinky do medoviny

Podle mně je pro začátek jako kompromis mezi cenou, dostupností a kvalitou nejlepší použít obyčejné kvasinky Vinka. Prodávají v každé lepší drogerii.
Teprve až po několikáté várce, až se postup dostatečně ozkouší a kvalita bude neměnná a vysoká, přijdou na řadu všelijaké značkové speciální kvasinky.
Stejně pokud se postup nezmrší, má největší vliv na chuť medoviny použité koření, potom použitý med a až nakonec použité kvasinky.
Ta obrovská nabídka různých druhů kvasinek je podle mně z velké části spíš marketing, stačí aspoň takových 10 let jedny kvasinky držet ve sklepě a neustále množit a používat a speciální originální kvasinky přizpůsobené konkrétnímu sklepu a technologii jsou na světě. Pak stačí zvládnut technologii sušení živých kvasinek či jiné prodejní balení a obchodní artikl s minimálními výrobními náklady je na světě.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 56043


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu