78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Vojta (89.203.176.19) --- 25. 5. 2013
Odpovídám na dotazy:

Rád sleduji rubriku "Jak to dělám...", s velkým zájmem jsem přečetl i váš článek ve Včelařství 3/2013 o metodě urychlení zrání medu. A to opakovaně. Pokud máte tak dobré zkušenosti s vaší metodou, stálo by za úvahu poradit i jiným v dalším z čísel Včelařství. Zajímalo by mě mimo jiné:
-Kolik % vody obsahuje stáčený med.

Začal jsem točit při 21%vody.
Ukázka jak obsah vody klesá v čase. Čím menší množství medu, tím zraje rychleji. Zrání pod víkem, vlhké počasí nemá vliv..
http://leteckaposta.cz/848981426

Vypadalo to na pěkný výnos, ale počasí nám přerušilo vytáčení. Vnuk mívá lepší výnos než bývá na mém stanovišti. Zůstal na průměru pěti kilogramů, ale já mám přes deset kilogramů na včelstvo. To se všechno ještě zlepší. Včely si také potřebují odpočinout, příroda to má proti nám dobře zařízené. Nepoužíváme mřížky, takže včelám více zůstalo pro špatné počasí..
B.V.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 61388


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu