78211

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Vlado --- 15. 6. 2004
Cukernatění medu

Vážení přátelé - můžete mě někdo vysvětlit proč letošní medy tak rychle cukernatí,prakticky den, dva po vytočení?Uloženy do 4l lahví.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 6263


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Emanuel Vesely --- 15. 6. 2004
Re: Cukernatění medu (krystalizace)

Jednak necukernatí, ale krystalizuje, protože obsahuje převahu glukózy. Řepkový med je na tohle zvláště prevít. Podrobnosti:
http://home.tiscali.cz:8080/~ca358217/soubory/vcely56.html#_Toc503182142

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 6265


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Jakub ©merda --- 15. 6. 2004
Re: Cukernat?n? medu

Mam letos opacnou zkusenost. Krystalizace je oddalena (pravdepodobne vyssi primesi medovicovaho medu).

Kuba


================= Původní zpráva =================
Od (From): "Vlado" <e-mail/=/nezadan>
Komu (To): "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Kopie (Cc):
Předmět (Subject): Cukernat?n? medu
Datum (Date): 15. 6. 2004 9:16
==================================================

> Váľení přátelé - můľete mě někdo vysvětlit proč letoąní medy tak rychle
> cukernatí,prakticky den, dva po vytočení?Uloľeny do 4l lahví.

____________________________________________________________
Příjemný design. Příjemnějąí cena! NOKIA 2300 jiľ od 577 Kč. www.oskar.cz
http://ad.seznam.cz/clickthru?spotId=74857

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 6266


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
havlík --- 15. 6. 2004
Re: Cukernatění medu

Řepku nemám, takže na tu to nesvádějme.Prostě jarní květový med v mém případě vytáčený cca 30.5. byl za 3 dny tvrdý jako šutr a s cestičkami úplně bílých krystalů.Med vytáčený
6.6. je teď v konzistenci cca želé, a tvrdý bude cca za týden.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 6267


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Vlado --- 15. 6. 2004
Re: Cukernatění medu

Děkuji za Váš příspěvek. Určitě není letošní rychlá krystalizace normální. Když jsem točil myslel jsem , že mám hodně čistý akátový med lehce ochucený lípou,která již u nás kvete.Nevím kam lítaly a co přinesly. Asi to byla řepka jarní.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 6268


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu