| - JosPr (46.135.67.214) --- 25. 4. 2022
Re: pocasi a o vsem
Ja to beru porad jako zabavu a relax,byt do vcel lezu,kdyz teda uz musim nutne,az pozde vecer nebo na ne zbyva jediny volny den v tydnu a to je nedele.Krom vcel mam mraky dalsich povinnosti.
Pocet zakroku lze znacne zredukovat.Letos jsem v podstate jeste ve vcelach nebyl,presto uz mi na slunicku vesele litaji trubci,nasazuju medniky plne panenskych plastu od medu podle obsazenosti vysokeho podmetu bedny 39x30 a deni pod folii.Zacnou pristavovat mezi ramek a folii,zalevat to sladinou,sup na ne mrizku a 24 mednik.Zatim mi stacil cele jaro pohled pres strupkovou folii na pocet obsazenych ramku,mnozstvi zasob a pohled na cesno a do podmetu.V lete vetsinou pohled do podmetu na pritomnost misek na hojne pristavovane trubcine a trivialni preletak k likvidaci rojovky.Uplne jednoduche veci,zadne slozitosti,jako zbytecne vylamovani matecniku,z toho uz jsem davno vyrostl.K nicemu to stejne neni..Takze tu svoji cca 50 vcelstev hrave stiham,vytacim,teda,kdyz opravdu musim,vetsinou probirkou z horniho medniku,do spodniho nechytam,ten je vcel.
Uly si delam sam v zime,kdy jsem stejne na 60% platu nebo jsem donucen vybrat lonskou dovolenou,tak nejaky cas v dilne vubec neresim,cukr beru za stravenky,ktere se rok co rok hromadi,o dotace nezadam.Proc taky? Vcelam je to uplne jedno,opyluji stejne s dotaci nebo bez ni.Co mne zajima je med z pozdnich snusek a ty jsou posledni leta pravidlo.Jarni med vetsinou necham vcelam,stejne ho u nas nikdo nechce,vcely,ktere necha vcelar v sezonu bez zasob,prinesou prd.Nema,kdo nosit.Matky si nachovam sam,vybrakuju sam,tmavy pozdni med se prodava sam,a vetsinou zacinam s prodejem az na to mam cas nekdy v listopadu.Med chleba nezere,nemam potrebu nekde mrznout na trhu nebo mu delat reklamu.Klientela je za leta,co vcelarim,vybudovana a naucena,kdy prijit a co kupuje..Vyvesim ceduli na plot a je to.Nehledam ve vcelareni zadne slozitosti.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 75816
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |