76601

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Polášek (90.178.51.173) --- 26. 4. 2022
Re: medar

Já o žádném padělání medu nemluvím. On ten invertovaný cukr moc za med vydávat nejde, chuťově to je pořád cukr. Otázka je, co by udělal invertovaný hnědý cukr nebo kdyby někdo získal z cukrovaru afinovaný neboli nečištěný cukr. Možná to někdy zkusím, jestli třeba uvidím doprodávat nějaký výrazně zlevněný tmavý cukr, invertovaný s tou příchutí tmavého cukru by to mohlo do vody fungovat jako sirup. Současně s tou citrónovou kyselinou, kterou se to invertuje.
Padělat to tak, aby to u méně znalých na tržišti obstálo a lidi to kupovali jako levný méně kvalitní med už vyžaduje trochu nějaké znalosti. A už to tady nebudu rozvádět, co kdybych se trefil do té "správné" metody a někdo by to potom takhle začal dělat.
Například pro výrobu perníku na vánoce, řekl bych, že když se do toho perníku dá dost perníkového koření, skořice, hřebíček, badyán atd, tak se jednoduše nepozná, jestli na perník padlo kilo medu nebo kilo cukrového invertu.
Co se týká Včelpa, tam byl problém v tom, že u některých látek nejsou stanoveny limity a proto je škodlivý jakýkoliv naměřený výskyt rezidua. Vyšlo to tak, že Včelpo si nechalo udělat rozbor v nějaké běžnější laboratoři a tam, co vím, nic nenašli, takže Včelpo dlo ten med do prodeje. Hygiena ale nechala udělat svůj rozbor v nějaké hodně moderní laboratoři, kde jsou ty přístroje citlivější a tam ty nežádoucí látky našli.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 75833


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(93.92.52.23) --- 27. 4. 2022
Re: medar


R. Polášek (90.178.51.173) --- 26. 4. 2022
Současně s tou citrónovou kyselinou, kterou se to invertuje.
Padělat to tak, aby to u méně znalých na tržišti obstálo a lidi to kupovali jako levný méně kvalitní med už vyžaduje trochu nějaké znalosti.
........

Znalosti nejsou potřeba, stačí nějaké vybavení, drzost a trochu toho podnikavého kumštu. A tržnici také nepotřebuješ, kup si med ze superhypermarketu. A srovnej ho chuťově stym svým invertem. Třeba v akci. Ten se vyrábí nevím zatu cenu z čeho, když marže suprmarketu jsou 50%. Takže stačí si tu výrobu vydělit dvěma a máš dodavatelskou cenu pro supermarket. A zatu cenu plus náklady a zisk to může být med z velké části jedině z běžného cukru. Otom se ví ale dlouho.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 75834


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
R. Polášek (90.178.51.173) --- 28. 4. 2022
Re: medar

Tak ono ani tak nejde o to, že by to dělali včelaři, ale podstatné bude, až to začnou dělat spotřebitelé medu. A o to kupovat méně medu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 75837


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu