78252

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


JosPr (46.135.85.129) --- 26. 3. 2023
Re: Sluneční úl - fejk?

Taky bych šel raději do varroa controleru než do termosoláru.Cena až tak podstatná není.Izolátor jako past na roztoče,šup zavíčkované plodové plásty do termobedny,zpátky do úlu nebo do oddělku a další včelstvo..Kdo má čas crcat se s termosolárem?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76758


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(2a00:102a:4018:468e:1:0:1e85:13f6) --- 27. 3. 2023
Kolik medu máme na skladě???

Jak jste na tom, máte prodáno vše nebo ještě dost na skladě? Nová sezóna se blíží...,..

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76759


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
JosPr (46.135.85.129) --- 27. 3. 2023
Re: Kolik medu máme na skladě???

Na skladě na celou letošní sezónu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76762


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
(91.221.213.137) --- 1. 4. 2023
Re: Kolik medu máme na skladě???

Koukněte na bazos.cz Inzerátů víc jak kupců, ceny propadlé 130kč... tak je jasný kolik medu je. Na skladě jarní med nakvasí, pokud se neznehodnotí přehřátím, tak výdrž 1 sezona. Jo a 130kč rentabilita 0 v dnešních cenách.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76775


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
JosPr (46.135.85.129) --- 2. 4. 2023
Re: Kolik medu máme na skladě???

Když se skladuje v suchu a chladu,nenakvasi,nemá důvod kvasit.Mam v 60 kg sudech ještě pořád skoro neprodejnou řepku z předloňska,krom loňské,a nekvasí.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76776


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
1984 (91.139.47.194) --- 2. 4. 2023
Re: Kolik medu máme na skladě???

Aspoň budeš mít čím letos krmit oddělky...

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76778


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
(2a00:102a:5020:ab0:1:0:ad2f:6c4a) --- 2. 4. 2023
Re: Kolik medu máme na skladě???

Za 130 Kč je bida, no asi zděšení že se blíží nová sezona, někteří u nás i už a 110,. Blazni

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76777


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
1984 (91.139.47.194) --- 2. 4. 2023
Re: Kolik medu máme na skladě???

Díval jsem se a 60 % inzerátů je v hladině 180 - 200 kč za kilovky. Za 130 tak maximálně v konvích, větší odběr. Takže normální ceny. Zatím se nezdražuje, protože jenpřevis nabídky. Čeká se na výsledek této sezóny. Půlka včelstev je pryč a výhled počasí zatím velmi chladný. Mnoho včelstev může nedbalým chovatelům vyhladovět.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76779


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
(91.221.213.137) --- 2. 4. 2023
Re: Kolik medu máme na skladě???

Borec za 130kč má ve skle takových je i u nás. Někteří ze zoufalství už i rozváží k domu po inzerátech, to jim ten byznys dopadl.

Každý kvalitní nepřehřátý jarní med přefiltrovaný jen přes síto obsahuje kvasinky. Do 18% vody med sice přímo nekvasí, med postupně z bílé žloutne a vnziká kvasinkový pivní odér. Vada to není, prostě přirozenost jarního medu. Pak záleží na způsobu užívání, běžný konzument nebo v čaji to nepozná, náročný zákazník ano. Řídký med 19% vody a víc, špatně vymyté síto, ten po roce přímo nakvasí vytlačí víčko, není určen k skladování.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76780


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                  
1984 (89.24.44.67) --- 2. 4. 2023
Re: Kolik medu máme na skladě???

Pivní odér nevím, jde o normální vlastnost medu při skladování. Pokud to zákazník nechce, tak dostane rozehřátý bez pěny a je spokojený, není co řešit. Do sklenic patří med do 18 %

Teď je otázka o jaký byznys jde. Pokud rozvází svůj med za 130, tak je to při dnešních nákladech a cenách ekonomická sebevražda. Pokud nakoupil v konvích z UA za 40 - 50 kč, tak je to něco jiného. A nemyslete si, že v souvislosti s tím jak se angažujeme zde tento med proudit nebude. Bude, nebo spíš už proudí ve velkém přes Polsko a překupníky ze severu, kteří ho šikovně zlegalizují skrze nějakou tu vlastní ukázkovou včelnici.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76781


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                  
R. Polášek (90.178.51.173) --- 3. 4. 2023
Re: Kolik medu máme na skladě???

Já jsem kdysi vrch ztuhlého medu s pěnou sbíral pro sebe. Pokud kvasil, byla to naopak příměs do slabého vlažného čaje nebo dokonce do čisté vody. Kdy se vytvořilo, hlavně pro léto, chuťově zajímavé pití.
Navíc my jsme med nepastovali, proto na vrchu medu vždy vedle pěny byly ještě nějaké zbylé nečistoty, které se tím odstranily.
My jsme skladovali med nejvíc v pětikilovkách od okurek, které jsme kdysi odkoupili od někoho, kdo nasbíral ty flašky na skleník a nakonec ho nedělal. A tam to rozehřát šlo snadno, nějaký sud s medem by byl problém. Dokonce mně připadalo, že když se taková flaška medu rozehřeje a potom třeba v zimě v chladu při teplotě +5 - + 10 st C ten med teplý 40 - 50 st C se přelívá tenčím proudem z flašky do flašky třeba desetrát, či dokud nezchladne a nezhoustne, z medu se odpaří znatelné množství vody a ten med se tak zahustí.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76786


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                     
R. Polášek (90.178.51.173) --- 3. 4. 2023
Re: Kolik medu máme na skladě???

Kvašení jinak probihá asi tím systémem, že déle skladovaný dávno ztuhlý med při nějakém otevření či netěsnosti na svém povrchu v tenké mikrometrové tloušťce nasaje vlhkost a tam je potom hodně zředěný. Následně v té tenké povrchové hodně zředěné vrstvičce začnou kvasit kvasinky, které se tam náhodou ocitnou. jak se začnou kvasit a množit, začnou přitom přeměnou cukru produkovat taky vodu, která dále ten med ředí stále do víc do hloubky a kvasit tak začíná stále silnější vrstva medu. ke kvašení taky přispívá nejspíš i to, že na pvrchu medu budou nějaké živiny přinesené v nečistotách.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76787


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu