78681
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
| - Vhájek --- 6. 12. 2004
Re: Cukr
Již jsem se na tuto skutečnost zde v konferenci ptal. Naše cukrovary rozlišovaly cukr afinovaný a rafinovaný. Rafinovaný se vyráběl z afinovaného tak, že v závěřečné fázi zpracování prošel právě procesem bělení a čištění. Pro vyšší obsah nestravitelných zbytků a tedy vyšší zaplňování výkalových váčků včel se nedoporučovalo použití afinovaného cukru pro krmení včel. V případě nepříznivých klimatických podmínek při zimování(teplný podzim a prosinec) počasí neumožňující prolet v únoru nebo počátkem ledna mohly být příčinou vzniku úplavice u včelstev a s obvyklým úhynem. Jak je to v tomto ohledu s polobílým cukrem se mi nepodařilo zjistit. Nabízely ho v Pennymarketu za ca 20,-Kč, ale na obale je pouze údaj o balírně a nic více. Takže já bych ho pro krmení nepoužíval.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8037
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - pan Josef Jiří Menšík --- 7. 12. 2004
Re: Cukr
rafinovaný cukr se vyrábí z nerafinovaného který obsahuje právě ony nestravitelné látky
Pepan
----- Original Message ----- From: "Vh?jek" <e-mail/=/nezadan> To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, December 06, 2004 1:00 PM Subject: Re: Cukr
> Již jsem se na tuto skutečnost zde v konferenci ptal. Naše cukrovary > rozlišovaly cukr afinovaný a rafinovaný. Rafinovaný se vyráběl z > afinovaného tak, že v závěřečné fázi zpracování prošel právě procesem > bělení a čištění. Pro vyšší obsah nestravitelných zbytků a tedy vyšší > zaplňování výkalových váčků včel se nedoporučovalo použití afinovaného > cukru pro krmení včel. V případě nepříznivých klimatických podmínek při > zimování(teplný podzim a prosinec) počasí neumožňující prolet v únoru nebo > počátkem ledna mohly být příčinou vzniku úplavice u včelstev a s obvyklým > úhynem. Jak je to v tomto ohledu s polobílým cukrem se mi nepodařilo > zjistit. Nabízely ho v Pennymarketu za ca 20,-Kč, ale na obale je pouze > údaj o balírně a nic více. Takže já bych ho pro krmení nepoužíval.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8070
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - pan Josef Jiří Menšík --- 7. 12. 2004
Re: Cukr
nejspíš žádný krom ceny barva cukru odvisí od doby kdy byla řepa zpracována zprvu je krásně bílý a na konci kampaně je již žlutý a nelze dokonale vyčistit.
Pepan
----- Original Message ----- From: "jarda - za??te?n?k" <e-mail/=/nezadan> To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, December 06, 2004 12:41 PM Subject: Cukr
> Pročítám diskuzi a chtel byhcse zeptat: > Je velký rozdíl když dám na zimní krmení jen POLOBÍLÝ CUKR > > Děkuji za odpověď
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8069
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu