78493

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Eman --- 27. 1. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině

>Obsah alkoholu v medovině bohužel nelze stanovit
>lihoměrem. Ten se používá pouze na destiláty. Lihoměr totiž měří hustotu tekutiny.

Přesně tak. Správná medovina má mít minimálně 40 g cukru/litr. Já stanovení lihu vyřešil jednoduše tak, že mám tabulku závislosti %lihu na hustotě roztoku. Například vycházel jsem v červnu při zakládání m. z 1.12 (0% lihu), dnes má 1.005 a já vím, že má 14.2% lihu a 40 g cukru/l. Chce to digit. váhy na +- 1 g, což dnes není problém. Tu tabulku můžu dát na /files konference, bude-li o ní zájem. Je to totiž trochu mimo hlavní téma včelařství.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8425


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Lorenc --- 30. 1. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině

Prosím o umístění tabulky zavislosti lihu na hustotě roztoku do files. Děkuji.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8461


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Eman --- 31. 1. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině

Poslal jsem tabulku na 'vcely-files/=/or.cz'.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8462


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Baudis Jan --- 31. 1. 2005
Re[2]: obsah alkoholu v medovině


> Poslal jsem tabulku na 'vcely-files/=/or.cz'.

A už je to na http://www.vcely.or.cz/files/


J. P. Baudiš

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8465


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Jirka (195.113.197.144) --- 12. 11. 2007
Re: kvašení medoviny

Použil jsem kvasinky od fa. Schimansky. Medovina první týden krásně kvasila, poté kvašení ustalo. Zůstává jen mírná pěna na medovině a bublina v půli kvasné zátky. Přidal jsem živnou sůl, kvasinky i medový roztok, ale kvašení se nerozeběhlo, přestože je demižón v teple. Co s tím?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 25731


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu