78432
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Nezbeda Martin ( alias NezMar ) --- 2. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině
Právě ten problém řeším - vyčítám si, že jsem nezajistil dost vysokou teplotu. Ale i když jsem vyráběl kvas tak se mi nechtěl rozjet i když byl v laboratorním termostatu. Tak to chci napravit nějakými obyčejnými kvasinkami. uvídíme ... a co vy ?
> V podstatě máš pravdu, kdyby kvasinky pracovaly se 100% účinností. Žel > poslední dobou mám k Dolským kvasinkám silné výhrady, roztok nijak výrazně > nebublá a konečný výsledek je hodně sladký a alkoholu je málo. Kdyby se > jednalo jen o mě tak si řeknu že umím ..., ale děje se tak i u mých > známých > a tak nevím co si o tom myslet. To i obyč. droždí vyrobilo v dřívějších > pokusech víc stupňů. Jaký je váš názor??? Zdraví R. Stonjek > > > -- > Příchozí zpráva neobsahuje viry. > Zkontrolovßno Antivirovým systémem AVG. > Verze: 7.0.289 / Virová báze: 265.8.2 - datum vydání: 28.1.2005 > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8502
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Antonín Podhájecký --- 3. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině
Vařil jsem 2x 50litrů v jeden den. Použil jsem 2x stejně rozkvašené Dolské kvasinky. Teplotu jsem měl řízenou termostatem a kontroloval dig. záznamovým teploměrem (max. +a-).
Jedna várka bujně kvasila a druhá jenom slabě pěnila, ale bublinky nešly. Po kvašení jsem tedy obě várky spojil. Říkal jsem si taky kde jsem udělal chybu, když jsem postupoval úplně stejně i časově u obou várek. Navíc mi v Dolu řekli, že ta vysoká teplota se nemusí dodržet. Že stačí 20 stupňů. Začal jsem taky pochybovat o kvasinkách.
>poslední dobou mám k Dolským kvasinkám silné výhrady, roztok nijak výrazně
nebublá a konečný výsledek je hodně sladký a alkoholu je málo.
Tonda.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8507
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Dušan --- 3. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině
Túto sezónu som s dobrými výsledkami použil chladnomilné hlbokoprekvášajúce kvasinky zakúpené v špecializovanom obchode s vinárskymi potrebami(doporučená teplota kvasenia nad 14 st. C - v skutočnosti bola aj 12 st. C). Búrlivé kvasenie malo nádherný priebeh - šumenie šampanského bez tvorby peny. Odpadli mi problémy s dodržiavaním teploty. Obsah alkoholu je aj pri degustácii cítiť, že je vyšší (potvrdené meraním hustoty).
Dušan.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8509
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - HUBAČ Radek --- 3. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovin?
Mel jsem podobnou zkusenost, kterou jsem odstranil nakupem granulovanych kvasinek, se kterymi se i lip dela. Dodava Schimanski, http://www.schimansky.cz/ pro 500l za cca 300kc, kdyz si je namnozite-usetrite nechci delat reklamu, ale proste je pouzivam k plne spokojenosti. Radek
----- Original Message ----- From: "Anton?n Podh?jeck?" <a.podhajecky/=/seznam.cz> To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Thursday, February 03, 2005 6:54 AM Subject: Re: obsah alkoholu v medovin?
> Vařil jsem 2x 50litrů v jeden den. Použil jsem 2x stejně rozkvašené Dolské > kvasinky. Teplotu jsem měl řízenou termostatem a kontroloval dig. > záznamovým teploměrem (max. +a-). > Jedna várka bujně kvasila a druhá jenom slabě pěnila, ale bublinky nešly. > Po kvašení jsem tedy obě várky spojil. Říkal jsem si taky kde jsem udělal > chybu, když jsem postupoval úplně stejně i časově u obou várek. Navíc mi v > Dolu řekli, že ta vysoká teplota se nemusí dodržet. Že stačí 20 stupňů. > Začal jsem taky pochybovat o kvasinkách. > >>poslední dobou mám k Dolským kvasinkám silné výhrady, roztok nijak výrazně > nebublá a konečný výsledek je hodně sladký a alkoholu je málo. > Tonda.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8521
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu