78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


josef Šroll (e-mailem) --- 13. 3. 2005
Re: kvalita medu

To se mi zdá dost nepravděpodobné, vyrobit umělý med v domácích
podmínkách v takové kvalitě, aby to laický zákazník nepoznal, je
prakticky nemožné. Pamatuji situaci v poválečných letech, kdy se
u nás prodával umělý med pod názvem Kandol. Jeho hnusnou pachuť
si pamatuji dodnes. To, že se v supermarketech často objevují
umělé medy laicky nerozeznatelné od pravých, kterým často
zákazníci dávají přednost, je věc jiná. To je výsledek
laboratorních výzkumů a nasazení moderních technologií, jež
obyčejný podvodník nemá k disposici. Naštěstí. Zatím. Barvení
potravin připáleným cukrem se používá snad od doby, kdy je cukr
znám, viz známé a pověstné kuchařky. Mám dojem, že se mu říká
kulér, pokud to někdo ví přesněji, prosím doplnit.

----- PŮVODNÍ ZPRÁVA -----
Od: "Eman" <e-mail/=/nezadan.post.cz>
Komu: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Předmět: Re: kvalita medu
Datum: 13.3.2005 - 6:58:11

> Ahoj Radime,
> tazatelce jsem odpověděl , nechápu proč vymýšlíš takové
> nepravděpodobnosti,
> když si můžeš být téměř jistý, že ho dotycny přehřál.
> ----------------------------
>
> Ahoj Radku, tvoje odpověď se tu nějak ztratila.
>
> Můžu potvrdit, že se mi při nahřívání asi 1 kg medu do
> nějakého receptu
> povedl nádherný tmavohnědý tekutý karamel (zapomenul
> jsem to na sporáku a
> určitě to nebylo 120 st. Celsia jak se píše v
> encyklopediích). Byl na chuť
> docela pikantní a dlouho jsem ho úspěšně používal na
> přibarvování limonád,
> medoviny a pod. Slyšel jsem, že někdo takhle vyráběl
> "lesní med". Takový
> přehřátý med se někomu může chuťově zdát docela
> zajímavý. Před lety byl
> případ, kdy nějací vandráci v Praze dělali falešný med
> vařením melasy a
> snad to i prodávali.
>


--
Levnější internet v pracovní dny již od 18:00 hod.
Surfujte s VOLNÝ!
http://mimospicku.volny.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9287


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu