78124

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


HUBAČ Radek (e-mailem) --- 14. 3. 2005
Re: Kvalita medu

Zcela zásadní je, zda kupujete v obchodní síti nebo tzv. "ze dvora" přímo u
včelaře. V případě prodeje ze dvora není označení nutné (když budete od
souseda chtít košík jablek, taky nebudete žádat etiketu na nej), důležitý je
osobní kontakt, možnost zodpovězení Vašich dotazů apod.
V případě prodeje v obchodní síti musí mít výrobek zákonem stanovené
označení. Určitě bych na něco zapomněl a v zákonu se mi hledat nechce,
zásadní je, že na takový med musí mít producent schválenou technologii
vytáčení a plnění. Je určitě na vyšší hygienické úrovni, ale vytáčení ve
včelínu v lese má své kouzlo. Jinak řečeno malé procento včelařů splňule
stále se spřísňující hygienické požadavky. Z toho co jste napsala bych Vám
doporučil využít naší pozornosti Vám věnované na konferenci a prozradil bych
být Vámi Vaše bydliště, určitě by se nějaký včelař v bližším okolí našel.
S pozdravem MUDr. Radek Hubač

----- Original Message -----
From: "Monika" <trpaslinka/=/centrum.cz>
To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, March 14, 2005 1:13 AM
Subject: Kvalita medu


> Děkuji všem za vaše názory.
> Ačkoli přiznávám, že nejsem včelařka, je to prvně, co mi med nechutnal a
> že
> ho jím minimálně 20 let. Každoročně spotřebuji minimálně 5 kilo (sama).
> Tento med však ztrácí svou typickou chuť a nevědět, že to má být med,
> typla
> bych to spíše na ten karamel. Nikoli v čaji, samozřejmě ne vařícím :) či
> na
> chlebu skončí tedy v pečivu. Nicméně, i mne napadlo jít za prodávající a
> vyžadovat vysvětlení. Bohužel jsem ji již na prodávajícím místě neviděla.
> Hold si opět budu kupovat med v prodejnách, pokud na doporučení znáných
> nedostanu kontakt na kvalitního včelaře.
>
> Přesto bych měla ještě jeden todaz. Pokud včelař prodává med, jistě má
> nějakou povinnost med označit. Jaké údaje by měli na prodávaném medu býti?
> Při dosavadních dobrých zkušenostech se včelaři jsem se o to zatím moc
> nezajímala, ale tento případ mě docela přinutil se o tuto problematiku
> více
> zabývat. Ačkoli uznávám, že třeba opravdu jde jen o mé chuťové buňky,
> které
> prvně nebyly uspokojeny, byla bych ráda opatrnější.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9311


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu