78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Vrána Vítězslav (213.194.234.179) --- 18. 3. 2005
Re: Krystalizace medu.

Můžu potvrdit,že i můj medovicový med z loňské snůšky mi do dnešního dne tj.18.3.2005 nezkrystalizoval.Neurazil jsem se,pouze konstatuji,že včelařská diskuse je pro výměnu zkušeností a né prezentace diplomových prací.Jestli se mýlím,prosím,poučte mě,že mám mylný názor.Zdraví Vrána V.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9344


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
J.G. z Košíc (217.119.114.6) --- 18. 3. 2005
Re: Krystalizace medu.

Pokiaľ viem aj z vlastných skúseností aj jedľový med kryštalizuje veľmi neochotne a po dlhšej dobe. Má veľmi jemné kryštáliky. Ale myslím, že do dvoch rokov ak nemal veľa vody by mal kryštalizovať aspoň na tú jemnú štruktúru. Neviem v akých podmienkach skladujete med.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9345


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Vrána Vítězslav (213.194.234.179) --- 18. 3. 2005
Re: Krystalizace medu.

Já osobně skladuji v suchém sklepě,teplota do 7 stupňů nad nulou.Nepřímé světlo.Pro vlastní konzumaci jsem použil med skladovaný přes 10 roků,dobře uzavřený víčkem a přežila to celá rodina.Podotýkám,že to byl tmavý med od rodinného včelaře.Zdravím.Vrána V.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9348


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
J.G. z Košíc (217.119.114.6) --- 18. 3. 2005
Re: Krystalizace medu.

Pokiaľ viem aj z vlastných skúseností aj jedľový med kryštalizuje veľmi neochotne a po dlhšej dobe. Má veľmi jemné kryštáliky. Ale myslím, že do dvoch rokov ak nemal veľa vody by mal kryštalizovať aspoň na tú jemnú štruktúru. Neviem v akých podmienkach skladujete med.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9346


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radim Polášek (e-mailem) --- 18. 3. 2005
Re: Krystalizace medu.

Př Vrána napsal
> Můžu potvrdit,že i můj medovicový med z loňské snůšky mi do dnešního dne
> tj.18.3.2005 nezkrystalizoval.Neurazil jsem se,pouze konstatuji,že

Třeba je to med tak medovicový, to je obsahuje tolik látek zpomalujících
tuhnutí, že tuhne až po letech. Zkus takový pokus. Vzorek medu dávej na
střídačku na dva dny do mrazničky a na dva dny do normální teploty. Pokud je
to takový med, tak po pár cyklech by měl ztuhnout.
Zajímal by mě průběh počasí na stanovišti. Třeba u nás se v první polovině
června medovice na smrku rozjela slibně a medovice na osice, kterou beru
jako předpověď medovice na červen a červenec, vypadala taky velice slibně.
Pak to ale utnulo počasí, přišel déšť se silným větrem a bylo po medovici.
Bohužel ten déšť sice spláchl mšice, ale byl tak slabý, že do hloubky
nenapojil půdu a až do října u nás už nic významného nenapršelo, bylo větší
sucho než předloni. Rostliny vyžily z rosy a z pár slabých deštíčků, ale
stromy a keře až do toho října žily ze zimní vláhy z předchozí zimy, trpěly
suchem více než předloni a zřejmě proto bylo pro mšice málo mízy a naopak
vhodné podmínky pro predátory mšic.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Vrána Vítězslav" <>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, March 18, 2005 10:45 AM
Subject: Re: Krystalizace medu.


> Můžu potvrdit,že i můj medovicový med z loňské snůšky mi do dnešního dne
> tj.18.3.2005 nezkrystalizoval.Neurazil jsem se,pouze konstatuji,že
> včelařská diskuse je pro výměnu zkušeností a né prezentace diplomových
> prací.Jestli se mýlím,prosím,poučte mě,že mám mylný názor.Zdraví Vrána V.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9347


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Vrána Vítězslav (213.194.234.179) --- 18. 3. 2005
Re: Krystalizace medu.

Beskydy,nadm.výška do 450 m.Počasí obdobné,jak uvádíte ve svém příkladu.Zasévám lán svazenky o výměře cca 2000 m2,jinak v dosahu smrkový les,litnaté stromy.Loňský rok byl vyjimečný na medovicový med,jak z listnáčů tak i z jehličnanů.To doporučení střídavě lednička a běžná teplota vyzkouším.Díky.Vrána.V.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9349


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu