78261

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Frantisek Sanek (e-mailem) --- 11. 6. 2005
Med ze Svazenky

Vážení,

zajímalo by mne zda má někdo z vás zkušenost s medem ze Svazenky.
Hlavně by mne zajímalo jakou má barvu, jak je to u něj z kristalizací, popř. jakou má chuť.

Děkuji za reakce

Šaněk

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10840


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Lenka Langerová (217.11.255.138) --- 11. 6. 2005
Re: Med ze Svazenky


Med ze svazenky je chuťově výborný, mírně navinulý do ostřejší chuti. Je to med květový - světlý, takže krystalizuje, ale pomaleji než řepkový. Výsledky na svazence mohou být skutečně různé. Říká se, že ze svazenky jsou vysoké výnosy, ovšem ze zkušenosti mohu říct, že hodně záleží i na dalších faktorech - např. srážky, teplota,... hlavně vzdálenost včel od svazenky a prostor, který mají k dispozici k ukládání sladiny. To že je rozkvetlé pole v doletu včelstva ještě neznamená vysoké výnosy.
A hlavně - svazenku včeličky milují....

Zdravím, Lenka Langerová

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10841


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Martin Černý (80.83.67.77) --- 13. 6. 2005
Re: Med ze Svazenky

Souhlasím s výbornou chutí medu ze svazenky, ale s barvou bych nesouhlasil. Možná se mýlím, ale med ze svazenky jsem měl vždy nahnědlý. Ale jak říkám, nechci to tvrdit na 100%.
A co se týká výnosů, jsou opravdu slušné, ovšem pokud jsou dobré vegetační podmínky, ale tak je to vlastně u všech rostlin.
Svazenka ale nabízí ohromné množství pylu. Jeho barva je tmavěhnědá až fialová a je pravdou, že včely svazenku opravdu milují. Pokud se zastavíte u rozkvetlého svazenkového pole, tak je slyšet hukot skoro jako v úle.
Toť mé zkušenosti se svazenkou.
Martin.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10851


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Sedli (80.188.44.146) --- 13. 6. 2005
Re: Med ze Svazenky

Měl jsem rovněž loni med ze svazenky a byl, alespoň pro mě vynikající chuti a nahnědlé barvy spíše jako tmavý jantar.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10864


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 11. 6. 2005
Re: Med ze Svazenky

Frantisek Sanek:
...
> Hlavně by mne zajímalo jakou má barvu,...


........................................
Na <href=http://home.tiscali.cz/~ca358217/soubory/vcely4.html> někde pod "bílkovinná potrava" je psáno, že je pyl modrý. Také v článku ve včelařských novinách je něco o barvě pylu svazenky. Odkaz: <href=http://vcelarskenoviny.cz/view.php?cisloclanku=2005042201>
____________________________________________________________
http://www.listicka.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10842


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(213.81.192.89) --- 11. 6. 2005
Re: Med ze Svazenky

nieco o facelii je popisane tu:
http://www.vcely.sk/rastliny/facelia.php

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10843


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Jan Čáp (e-mailem) --- 12. 6. 2005
Sbírání pěny ze sudu pomocí tkaniny

Někde jsem před časem viděl nafocený postup sbírání nečistot z hladiny medu
vyčeřeného v sudech pomocí pruhu látky, ale nemohu si vzpomenout kde.

Nevíte někdo kde to mohlo být, případně co všechno se musí dodržet, aby to
perfektně fungovalo?

Honza Čáp

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10844


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu