78252

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Polášek (85.71.180.241) --- 27. 10. 2010
Re: Pastovaný květový med

No, já ztekucuji ve flaškách od okurek a to cca 24 hodin na stav, kdy med začíná být tekutý , případně kdy nějakou vařečkou stačí teplý med trochu pošťouchat a on začíná být tekutý a z flašky vyteče. To je ještě daleko předtím, než je med čirý, průhledný a všechny krystaly jsou v něm rozpuštěny.
Z takové flašky seberu vrch, kde bývá pěna i trochu nečistot, a potom med za tepla přeleju párkrát z jedné flašky do druhé. Med se tím zhomogenizuje a celistvější hrudky zmizí. Potom ho naliji do sklenic a mám hotovo. Drobné krystaly, co zbudou nerozpuštěné v medu a dělají jeho zakalení a jeho přelévání mezi sklenicemi udělá takový polopastovaný stav medu .
Pokud to je v zimě a je to v místnosti s nízkou teplotou, tak pokud je med řidší, několikanásobným přeléváním teplého medu dojde i k určitému menšímu od paření vody a k zahuštění.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 47797


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu