78252

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 17. 9. 2013
Re: ZajĂ­mavĂ˝ Ă??lÄ?Ä˝nek ?

Tak tady si dovolím oponovat

1. převěšování je budečáková technologie kde se zimuje na 7 - 10Kg zásob,
tudíž není co převěšovat. a hlavně převěšuje se plod
2. V jarních medech je i cukr povolen v omezeném množství
3. U moderního způsobu s podstavováním nástavků je to ale mnohdy vetší
problém, zvláště při podávání zásob až 25kg cukru na včelstvo 
4. pro veterinární správu se odebírají vzorky u všech prodávajícíh z
ochranných pásem MVP
5. to by musela odebírat na senzorické zkoušky obchodní inspekce
6. Za jeho uvádění na trh je však pak zodpovědný zpracovatel a je to jeho
problém
7. Ten malý včelař s pár úly však ani nemá důvod to falšovat, cukr je
poměrně drahý a k ostatním druhům sladidel a škrobových derivátů má velmi
omezený přístup


1. Zato ti zpracovatelé jsou obchodními řetězci tlačeni k určitému
vzhledu a konzistenci produktu Proto to dobarvování a ty škroby Ty se tam
dávají právě kvůli tomu udržení medu v tekutém stavu delší dobu
2. Proto jsou hlavními prohřešky, barviva, škrobové deriváty, a známky
vysokého stáří a přehřátí.

Pepan


---------- Původní zpráva ----------
Od: frantaboys/=/seznam.cz
Datum: 16. 9. 2013
Předmět: Re: Zajímavý Ä?lĂĽnek ?

"Peroutka a jemu podobní jen nechtějí přiznat, že většina falšovaného medu
tuzemské produkce pochází od drobnochovatelů, kteří jsou ve většině a víc
medu dodávají do výkupu. Stačí se podívat na zaběhlé chovatelské metody s
převěšováním plástů z plodiště do medníku i se zbytky cukerných zimních  
zásob. Jsem pro spravedlnost a provádění kontrol u všech a stačí, aby se z
veterinární správy postavil k výkupu a odebral si vzorky od každého
prodávajícího.

 

Franta


---------- Původní zpráva ----------
Od: Josef.Mensik/=/seznam.cz
Datum: 16. 9. 2013
Předmět: Re: Zajímavý Ä?lĂĽnek ?

"On přítel Peroutka se asi jen nevhodně vyjádřil. O no jim to totiž
neumožňuje nejspíše vybavení a kvůli pár kilo jim to ani nestojí za to. On
však velký pěstitel má i velkou balicí linku a tam se spíše vyplatí nahrsdit
nebo dobarvit ty tuny medu. U malých včelařů ale zase hrozí poškozování
teplem jejich jednoduché a zastaralé vybavení to často spůsobuje. A pak
bychom měli spíše rozlišit úmysl od nedbalosti. I to však neomlouvá.

pepan
 

---------- Původní zpráva ----------
Od: gupa <e-mail/=/nezadan>
Datum: 16. 9. 2013
Předmět: Re: Zajímavý Ä?lĂĽnek ?

"Tak to rozhodlo, chtěl jsem znovu podat přihlášku do ČSV, ale toto je důkaz
aby se normální pracující včelař na ČSV zvysoka vykašlal, protože nic v
Praze nedělají a vymýšlí jen za příspěvky členů akorát tak pomluvy. Fuj a
hanba těm "velkým u koryta", nic nedokázali a akorát blbě píšou._gp_
........
Podle Peroutky je však včelaření pro většinu českých včelařů prestižní
koníček, a pokud se vůbec falšování děje, pak se týká hlavně velkých
chovatelů. „Myslím, že svědomí by to těm malým nedovolilo,“ dodává
Peroutka.
""""

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 62347


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu