78272

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


gupa (93.92.52.23) --- 21. 12. 2023
Re: Označeni medu

Je to marný. Lidská potrava se začíná plně uměle syntetizovat. Včelař se toho účastní také protože místo medu používá cukry.

Prostě se vezmou suroviny levné suroviny a vyrobí se levný produkt. Už jsem tu v minulosti podobné odkazy dal, stále dokola opakovat to ale nemá už cenu. Kdo se chce angažovat ve včelařství, měl by to mít jako povinnou odstrašující četbu aby věděl, že tento problém je mnohosečný. Nemá to řešení. Já to konzumentům medu v podstatě přeji. Každý chce žít a jíst levně, protože vydělávání a toky peněz jsou vždy pevně nastavený od producentů papírků přes lidi k investorům co mají takové svobodně "svělé" podnikatelské plány kdy jde o velké balíky peněz.

https://www.greenqueen.com.hk/melibio-honey-without-bees/

Exkluzivně: Ochutnali jsme první skutečný med na světě vyrobený bez včel od MeliBio a nemohli jsme ochutnat ten rozdíl
BUDOUCÍ POTRAVINYALT PROTEINFERMENTAČNÍ ALT PROTEIN
Autor: Sally Ho Zveřejněno 1. října 2021 Poslední aktualizace 30. září 2021
Med MeliBio přichází do gastronomických provozů
5 minut čtení
Kalifornská potravinářská společnost MeliBio právě představila svůj vlajkový produkt, vůbec první skutečný med na světě vyrobený bez včel. Po debutu produktu na soukromé degustační akci v San Franciscu je nyní MeliBio připraveno přijímat objednávky od potravinářských podniků a do konce roku rozesílat svůj med bez včel.

Společnost MeliBio právě uvedla na trh první skutečný med bez zvířat, vyrobený bez včel. Pomocí syntetické biologie je společnost schopna replikovat skutečný med až na molekulární úroveň, ale bez nutnosti poškozovat základní opylovače planety. Potravinářská společnost Berkeley v Kalifornii představila svůj vlajkový produkt na soukromé ochutnávce, které se zúčastnilo 100 dalších investorů a členů komunity klimatických a potravinářských technologií v oblasti Bay Area.

Skutečný med bez včel
Pouhé měsíce poté, co začátkem tohoto roku uzavřelo své předběžné zahájení , které přilákalo investory jako Big Idea Ventures, Joyance a Sustainable Food Ventures, dokázalo MeliBio závodit vpřed ve svém výzkumu a vývoji a rozšířit svou vlastní metodu výroby medu bez včel.

Společnost využívá syntetickou biologii, přesnou fermentaci a rostlinnou vědu k vytvoření molekulárně identického medu . To znamená med se stejnými zdravotními přínosy a lahodnou chutí, kterou spotřebitelé milují, ale bez ekologických škod spojených s komerční výrobou medu.

Na akci odběru vzorků, kterou organizoval inkubátor v Bay Area Cell Valley Labs, mohli účastníci být mezi prvními na světě, kteří ochutnali první med bez zvířat svého druhu vyvinutý společností MeliBio. Alessandře Franco z Los Angeles z Green Queen Media byl zaslán vzorek před akcí, aby ochutnala med MeliBio, a produkt popsala jako průlomový: „Nemůžete to srovnávat s javorovým sirupem nebo agáve. Můžete jej přirovnat pouze k medu, protože chutná, kape a roztírá se 100% jako med vyrobený od včel. To je určitě revoluční."

„Vyrostl jsem na medu, protože moje máma jím byla posedlá. Lidé jí nosili „čistý med“, kdykoli šli někam, kde se proslavila produkce medu.

„Znám svůj med a vím, jak má med chutnat, tohle je ono. Jakmile vyzkoušíte MeliBio, už se nemůžete vrátit k žádnému jinému typu veganského medu. Je to bez včel, bez krutosti a docela báječné. Mohu tomu dát více než 2 palce nahoru?"

Melibio Honey Consistenicy - Obrázek od Alessandry Franco
Foto: Alessandra Franco prostřednictvím Green Queen Media
MeliBio je otevřeno pro objednávky
Po úspěšném škálování své technologie MeliBio říká, že je nyní otevřeno pro B2B objednávky pro klienty stravovacích služeb, aby používali jeho skutečný med bez včel jako alternativu rostlinné složky, přičemž dodávky by měly začít do konce roku 2021.

„Med je přísada, která se nachází v každé kategorii produktů, od potravin po nápoje a produkty osobní péče, pro které nyní MeliBio poskytuje rostlinnou variantu,“ říká spoluzakladatel a generální ředitel Darko Mandich. „Tím, že na trh přinášíme lahodný, výživný a skutečný med vyrobený bez včel, utváříme naši současnost a budoucnost způsobem, který je lepší pro včely i pro lidi.“

Vyzkoušeli jsme Melibio Cruelty Free Fermented Honey
Foto: Alessandra Franco pro Green Queen Media
Začátkem tohoto roku společnost The Single Origin Food Co (Sofco) uzavřela kolo počátečního financování ve výši 1,1 milionu USD pro svůj udržitelný Vegan Un-Honey vyrobený z veganských složek včetně organických rostlin, ovoce, čištěné vody, alumroot a surového cukru. Výrobek je také obohacen o organický květový pyl. Zatímco veganské medy, jako je tento, mohou napodobovat strukturu včelího medu, jsou omezené, pokud jde o chuť. Mohou to udělat sladké, ale je těžké napodobit složitost chutí, které získáte z dávky medu, který pochází z květin a rostlin, které včely opylují. Zde vyhrává Melibio, protože společnost je schopna nabídnout tyto vrstvy chuti. Jak říká Alessandra: „Chuť rozhodně připomíná jetelový med, ne květinový jako pomerančový květ, ale jetelové tóny určitě. Myslel jsem, že Vegan Un-Honey je docela dobrý, ale teď se nemůžu vrátit.

Včely a globální potravinová bezpečnost
Budoucnost bez včel by mohla znamenat obrovský celosvětový nedostatek potravin a jejich potenciální vyhynutí je otázkou mezinárodní potravinové bezpečnosti. Již několik let odborníci a aktivisté na biologickou rozmanitost bijí na poplach ohledně pokračujícího poklesu včelí populace v důsledku ničení přirozeného prostředí, rozšířeného používání toxických pesticidů a klimatické nouze. Včely a další opylovači jsou zodpovědní za jednu třetinu světových zemědělských plodin; podle Organizace pro výživu a zemědělství (FAO) přispívá jejich neplacená práce k naší celosvětové produkci potravin mezi 235 miliardami a 577 miliardami dolarů.


Spoluzakladatelé Aaron Schaller (L) a Darko Mandich (R). (Obrázek: MeliBio)
Mandich v roce 2020 spoluzaložil MeliBio s Aaronem Schallerem, aby se zaměřil na lukrativní trh s medem v hodnotě 9 miliard USD a jeho destruktivní dopad na 20 000 divokých a původních druhů včel, které jsou zásadní pro flóru a faunu naší planety, nemluvě o řešení vykořisťovatelské povahy medu. včelařství – hlavní důvod, proč se mu vegani vyhýbají.

Zatímco společnosti zabývající se alternativními proteiny se obvykle soustředily na náhražky masa a mléčných výrobků, alternativní med zůstává z hlediska inovací bílým místem a udržuje vegany, kteří se vyhýbají produktům získaným z včel z etických a ekologických důvodů, spoléhajících na javorový sirup nebo melasu blackstrap.

MeliBio je nyní hrdé na to, že může nabídnout alternativu, která stojí za skutečným medem. „Vědecký pokrok vytvořil velmi vzrušující pozici, kde si lidé konečně mohou připravit jedno ze svých oblíbených jídel bez použití zvířat,“ říká Mandich.

Mezi další společnosti, které používají fermentaci k narušení celých kategorií, patří berlínská QOA , která je průkopníkem čokolády bez kakaových bobů, a bezzrnková káva Compound Foods se sídlem v San Franciscu .

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 77713


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu