78272

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


gupa (93.92.52.23) --- 22. 12. 2023
Cukr prognóza = nízká cena = nízká cena medu

https://tradingeconomics.com/commodity/sugar

Futures na surový cukr se v prosinci propadly pod 21,5 centu za libru, což je nejméně od března, kvůli prudkému nárůstu výhledu nabídky. Produkce z Brazílie prodloužila svou nedávnou silnou dynamiku uprostřed příznivého počasí a zlepšující se logistiky, což uvolnilo skladovací prostor pro příchozí plodiny. Průmyslová skupina Unica uvedla, že výroba v klíčových produkčních regionech v zemi vzrostla ve druhé polovině listopadu o 35 % oproti předchozímu roku, celkem 1,4 milionu tun. Navíc postupné zlepšování dřívějších nedostatků v zásobování v brazilských přístavech zvýšilo dostupnost cukru na mezinárodních trzích, což prohloubilo pokles cen. Nová obchodní data ukázala, že denní nakládka cukru na nákladních lodích vzrostla v listopadu o 45 % oproti předchozímu roku. A konečně, agresivní pokles cen ropy omezil poptávku po alternativách biopaliv, což vedlo drtiče třtiny k výrobě výnosnějšího sladidla místo etanolu, a tím podpořilo nabídku cukru.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 77732


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu